Η αξία ενός αυτοκόλλητου

Όταν διάβασα πρώτη φορά αυτή την ανάρτηση από το blog της Στέλλας και του Κoyan, δεν το πίστευα ότι η δύναμη των αυτοκόλλητων κρατάει όχι μόνο στην ηλικία των 5 όπως πίστευα… αλλά μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 10! Αποδεικνύεται ότι στα παιδιά η επιβράβευση μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό και λιτό, κάτι συμβολικό στην ουσία για εμάς τους μεγάλους, το οποίο όμως έχει την μαγική ικανότητα να αποτελεί το ιδανικό κίνητρο, για πράγματα που μπορεί απλά οι μικροί μας να βαριούνται μέχρις τελικής πτώσεως!

photo by aefitzhugh

Μη νομίζετε πως ένα αυτοκόλλητο ή μια σφραγίδα είναι κάτι ταπεινό ή ανούσιο. Έχουν πολύ μεγάλη δύναμη.

Εκεί που έχεις φωνάξει, έχεις καλοπιάσει, έχεις χρησιμοποιήσει όποια καλή ή κακή μέθοδο σου έχει έρθει στο μυαλό για να πείσεις τα παιδιά σου να κάνουν κάτι και φυσικά έχεις αποτύχει παταγωδώς, έρχεται μια σφραγιδούλα και τα αλλάζει όλα!

Χρόνια προσπαθούσα να κάνω τα πιτσιρίκια να ΜΗ χρησιμοποιούν το κρεββάτι της Ιωάννας για αποθήκη. Βγάζανε τα ρούχα τους και τα πετάγανε πάνω. Αφήνανε βιβλία, παιχνίδια, άπλυτα και πλυμένα ρούχα. Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο μια που η Ιωάννα μακραίνει και βέβαια δε χώραγε πια στο κρεβάτι να κοιμηθεί.

Ούτε φωνές, ούτε λογική έπιασαν τόπο. Και μετά μου ήρθε η ιδέα. Έχουν και τα δυο από ένα ημερολόγιο στον τοίχο τους. Τους είπα λοιπόν πως κάθε βράδυ, αν τα ρούχα τους είναι τακτοποιημένα και το κρεβάτι της Ιωάννας καθαρό, θα έχουν από μια σφραγίδα. Όταν μαζέψουν 7 σφραγίδες, θα φτιάξω στον Γιώργο μια τάρτα σοκολάτας και στην Ιωάννα ένα μπολ ταραμοσαλάτα (ε, είναι λίγο περιεργα τα γούστα της, τι να κάνω; ). Ενθουσιάστηκαν!

… συνεχίστε την ανάγνωση στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *