Σαν σήμερα, πριν τριάντατόσα χρόνια…

Σε κάποιους γονείς φαίνεται να ξαναζωντανεύουν οι μνήμες και οι παιδικές αναμνήσεις  μέσα από τα παιδιά τους. Καμιά φορά όμως βοηθάει που κάποιες … όμορφες μνήμες ξυπνάνε από μόνες τους ξαφνικά … ανακαλύπτοντας τους νέους τρόπους επικοινωνίας και τις νέες τεχνολογίες! Το Νατασσάκι μας μεταφέρει κυριολεκτικά σε ένα κόσμο που νοσταλγούμε ακόμη μιας και είναι βαθιά χαραγμένος στο μυαλό όλων των γονιών που είναι πάνω από “τριαντατόσο” χρονώ…


Λοιπόν, σήμερα έχω όρεξη για ταξίδια. Στο χρόνο. Καθίστε αναπαυτικά, πάμε παρέα;

Πριν από 30τόσα χρόνια, ήμουν παιδί. Μικρό, δλδ, κανονικό παιδί –όχι όπως τώρα… Πήγαινα στη δευτέρα δημοτικού, άκουγα πολύ ραδιόφωνο, διάβαζα, και είχαμε ασπρόμαυρη τηλεόραση -που δεν είχε όμως και πολλά ενδιαφέροντα για μένα προγράμματα (τι σύμπτωση, και τώρα που είναι χρωματιστή, το ίδιο -σχεδόν αδιάφορη- είναι…). Θυμάμαι πάντως ότι βλέπαμε το Νάσο Αθανασίου στο “Κάθε μεσημέρι” και τις ελληνικές ταινίες τα Σαββατόβραδα. Το “Λούνα Πάρκ”, το “Γράμματα και αριθμοί”, που και που το “Να η ευκαιρία”. Νωρίς, πάντα -τα παιδάκια στο σπίτι μας πήγαιναν νωρίς για ύπνο. Και διάβαζα, πολύ, ό,τι έπεφτε στα χέρια μου. Α ναι, γράφαμε με πολυτονικό, και πηγαίναμε σχολείο ΚΑΙ τα Σάββατα.


Το Σάββατο στις 30 του Σεπτέμβρη του 1978 δεν το θυμάμαι ακριβώς. Δεν είμαι σίγουρη για το τι έκανα, αλλά θυμάμαι τόσα άλλα Σάββατα για αρκετά χρόνια μετά, που κάπως έτσι θα ήταν:

Η τηλεόραση του σπιτιού μας, στο καθιστικό, ανοιχτή στην Ερτ (το ένα από τα 2 κανάλια της εποχής -το άλλο ήταν η Υενεδ). Στις έξη το απόγευμα, είχαμε στρωθεί στον καναπέ απέναντι -εγώ κι ο μικρός αδερφός μου, μόλις 2 χρονών τότε, με την απογευματινή μας πορτοκαλάδα και τα μπισκότα. Το πρόγραμμα έλεγε ότι θα αρχίσει στις 18:05 -και τότε δεν αργούσε!

… συνεχίστε την ανάγνωση στο blog της Μαμάς …ετών39…!


και αν το παραπάνω ποστ σας ξύπνησε κάτι  … κάντε και ένα flashback στην Ντενεκεδούπολη!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *