Οι “άχρηστες” αγορές του μωρού

Όποια μαμά ή όποιος μπαμπάς δεν έχει κάνει την σκέψη ότι πολλά από τα απίστευτα καλούδια αγοράσαμε πριν αλλά και μετά την πρώτη γέννα τελικά μείνανε άθικτα και δεν “βγάλανε” τα λεφτά τους (που δεν είναι και λίγα), παρακαλείται να κάνει ένα βήμα μπροστά! … Μπράβο, βλέπω παραμένετε όλοι στις θέσεις σας! Η Annoula’s mom σε αυτό το ποστ καταγράφει αυτά που για εκείνη αποδείχτηκαν άχρηστα! Και το κυριότερο… για τον κάθε γονιό είναι λίγο διαφορετική αυτή η λίστα!


photo by tefal

Οι γονείς στο πρώτο παιδί, λόγω χαράς (και λόγω άπλετου χρόνου) παίρνουμε τα άπειρα (αχρηστα) πράγματα για το μωρό που θα έρθει. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο ο ενθουσιασμός που μας ωθεί προς αυτόν τον καταναλωτισμό, αλλα και η άγνοια του τί ακριβώς χρειάζεται ένα μωρό. Στην Άννα λοιπόν, είχαμε αγοράσει αρκετά άχρηστα πράγματα. Φυσικά και κάθε οικογένεια έχει τις δικές τις ανάγκες και ό,τι μας φάνηκε εμάς παντελώς αχρηστο, μπορεί σε άλλον γονέα να “έλυσε” τα χέρια 1) Το καρότσι Είχαμε πάρει το Quinny speedi sx. Eίναι πολύ όμορφο καρότσι, οδηγείται πανεύκολα και είναι πανάλαφρο. ο χαρακτηρισμός “άχρηστο” είναι ίσως βαρύς. Δεν ήταν άχρηστο γιατί το χρησιμοποιήσαμε, απλώς και ένα πιο “απλό” καρότσι πιστεύω ότι θα έκανε μια χαρά τη δουλειά του. Χρησιμοποιήθηκε ελάχιστες φορές και αυτό σε οικογενειακές βόλτες και εξορμήσεις. Πιο πολύ το χρησιμοποιούσε ο άντρας μου όταν πήγαινε για περπάτημα-τρέξιμο-βόλτα με τη μικρή. Η αλήθεια είναι ότι ο μπαμπάς δεν το αλλάζει με τίποτα το εν λόγω καρότσι και μπορούσε να κάνει ακόμα και jogging με τη συνοδεία του καροτσιού. Επίσης στις βραδυνές εξόδους μας, την είχαμε και κοιμόταν με τις ώωωωρες δίπλα. Αλλά:


…συνεχίστε την ανάγνωση στο blog της Annoula’s mom και μετά διαβάστε και τι αγόρασε η Ευαγγελία για το δεύτερο παιδί που περιμένει εντός των ημερών! Η ώρα η καλή Ευαγγελία!!!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *