Αυτά τα μάτια σου!

Και φτάνει μια μέρα η στιγμή που ένας γιατρός  “εμπλουτίζει” τις συνήθειες του παιδιού μας αλλά και τις δικές μας για να ξεπεράσουμε κάποιο θέμα που μπορεί να έχει προκύψει. Και όμως από το πιο μικρό θέμα ως το πιο μεγάλο οι περισσότεροι γονείς για κάποιο διάστημα χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας! Η mamouli περιγράφει καταστάσεις και σκέψεις τόσο έντονα και παραστατικά. Και ξαναβρίσκει το έδαφος… πατώντας ακόμη πιο σταθερά και από πριν!!!

photo by hummingcrow

Mια χαρά είναι τα ματάκια της. Δεν έχουμε καθόλου στραβισμό.”

“Μα φυσικά”, σκέφτηκα.

“Και απ᾽ότι βλέπω έχουμε μυωπία και αστιγματισμό. Και στα δύο μάτια.”

“Μάλλον δεν άκουσα κάλα”, σκεφτηκα πάλι, ενώ ξαφνικά με έπιασε ένας απίστευτος πόνος στην καρδιά και στο στομάχι μου (και δεν εννοώ αυτόν τον όμορφο πόνο που σε πιάνει λίγο πριν δεις τον γκόμενό σου με τον οποίο είσαι τρελά ερωτευμένη).

“Τι έννοείτε γιατρέ;”, ρώτησα, λες και δεν είχα ακούσει.

“Μυωπία”, μου απάντησε, ενώ παράλληλα έγραφε τη συνταγή για γυαλιά. Πριν προλάβω να καταλάβω τί συνέβαινε, μου την δίνει λέγοντάς μου ότι το παιδί πρέπει να φορέσει γυαλιά για να αναπτυχθεί ομαλά η όρασή του.

“Δε συμβαίνει αυτό. Αποκλείεται η μικρή να πρέπει να βάλει γυαλιά!”, σκέφτηκα και πριν προλάβω να τελειώσω τη σκέψη μου ακούω “Καλό θα ήταν να τα φοράει όλη την ημέρα. Αν δε μπορεί, ας τα φοράει τουλάχιστον τις μισές ώρες που θα είναι ξύπνια”.

Βγαίνοντας από το γραφείο της γιατρού, αγκαλιά με την μικρή μου, ήθελα να πιστέψω ότι αυτό που μόλις έζησα ήταν ένα κακό όνειρο και ότι θα ξυπνούσα και όλα θα ήταν φυσιολογικά πάλι.

“Τι έγινε;”, με ρώτησε η φίλη μου η Σοφία, με την οποία είχαμε πάει μαζί για να εξετάσει και εκείνη την όραση της μικρής της. “Έχουμε μυωπία”, απάντησα “και πρέπει να βάλουμε γυαλιά”.

… συνεχίστε την ανάγνωση στο blog της mamouli.

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *