Απίθανα παιχνίδια για κάθε περίσταση!

Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος blogger και άρα να αρχίζει να γράφει, είναι να διαβάζει και μάλιστα να αναμεταδίδει τα όσα ενδιαφέροντα βρίσκει. H mamma el διαβάζει πολύ και φυσικά πολύ συχνά ανακαλύπτει πραγματικά διαμάντια στα άρθρα των περιοδικών που ξεφυλλίζει. Από το περιοδικό parents η mamma el παρουσιάζει 7 κατηγορίες παιχνιδιών από 10 παιχνίδια-δραστηριότητες στην κάθε μια. Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη κατηγορία…

photo by lena_j

Κρατήστε τα παιδιά σας απασχολημένα-και χαρούμενα-όπου κι αν βρίσκονται, με τις ευχάριστες δραστηριότητες που σας προτείνουμε.

10 παιχνίδια φαντασίας.

1. Ημέρα γιορτής.
Καθιερώστε μια μέρα του χρόνου ως την “ημέρα του ροζ”, “την ημέρα των πουα” ή ό,τι άλλο φανταστείτε, και γιορτάστε την ανάλογα.

2. Πάρτι γενεθλίων για τις κούκλες.
Διακοσμήστε το δωμάτιο με μπαλόνια, ετοιμάστε μερικά δώρα και απολαύστε το πάρτι με μια ψεύτικη ή, ακόμη καλύτερα, μια αληθινή τούρτα.

3. Παιχνίδι με ρούχα.
Απλώστε στο κρεβάτι διάφορα είδη ρούχων και αξεσουάρ, κατάλληλα για διαφορετικές καιρικές συνθήκες (πχ αδιάβροχο, κασκόλ, μαγιό κλπ), και ζητήστε από το μικρό σας να επιλέξει το κατάλληλο ντύσιμο για μια βροχερή μέρα, μια ηλιόλουστη κοκ.

4. Ζωολογικός κήπος στο σπίτι.
Τοποθετήστε τα λούτρινα ζωάκια του γύρω γύρω στο δωμάτιο, χαϊδέψτε τα σαν να ήταν αληθινά και υποκριθείτε ότι τα ταϊζετε με την τροφή που αγαπά το καθένα.

5. Κατασκήνωση στο σαλόνι.
Στήστε μια σκηνή στο σαλόνι, εξοπλιστείτε με όλα τα απαραίτητα (σάκους ύπνου, φακό κλπ) και υποκριθείτε ότι κατασκηνώνετε στο δάσος.

6. Μουσικό συγκρότημα.
Μαζέψτε όλη την οικογένεια, βάλτε το CD να παίζει και υποκριθείτε ότι τραγουδάτε ή παίζετε ένα όργανο.

7. Χαρωπά ζωάκια.
Μιμηθείτε διάφορα ζώα (πχ την πάπια, το γουρουνάκι ή τη γάτα), “ξεπατικώνοντας” τον τρόπο με τον οποίο περπατούν και συμπεριφέρονται.

8. Εστιατόριο.
Υποδυθείτε με το παιδί σας ότι βρίσκεστε σε εστιατόριο και παίξτε εκ περιτροπής το ρόλο του πελάτη, του σεφ και του σερβιτόρου.

9. Ιππασία στο σπίτι.
Προσποιηθείτε ότι είστε το… άλογο και κάντε βόλτα το μικρό σας στην πλάτη σας. Προσδώστε αληθοφάνεια με τα ανάλογα χλιμιντρίσματα.

10. Σχολικό λεωφορείο.
Καθίστε στα γόνατα, εσείς μπροστά και ο μικρός σας πίσω, στη θέση του οδηγού και του επιβάτη αντίστοιχα. Κάντε συχνά “στάσεις” για να πάρετε στο λεωφορείο και άλλους μαθητές και, για περισσότερη αληθοφάνεια, μην ξεχνάτε να πατάτε πότε πότε μια φανταστική κόρνα.

… συνεχίστε την ανάγνωση στο ομώνυμο blog της Mamma el για να ανακαλύψετε άλλα ακόμη 60 παιχνίδια!!!

Και ναι… διαθέστε αρκετό χρόνο στο παιδί σας με κάποιο απο αυτα τα παιχνίδια για να μην παραπονιέστε τα επόμενα χρόνια ότι το παιδί σας ασχολείται μόνο με την παιχνιδομηχανή  ή τον υπολογιστή του κάθε φορά που πάτε να το πλησιάσετε!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *