Keep on blogging!

Κατά περιόδους στην μπλογκόσφαιρα και στα παραδοσιακά Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης ανάβει η κουβέντα για το τι να είναι το blogging? Ή πως πρέπει να είναι? Η gaitanaki νέα blogger και η ίδια μάλλον έχει καταλήξει ότι τα blogs είναι μεράκι. Μια νέα γενιά. Ποικιλία σε θεματολογία αλλά και πρακτικές … Και προσελκύει και νέες μαμάδες να γράψουν…

photo by Brian Wilkins

Σήμερα θέλω να μιλήσω λίγο για την Ελλάδα, λίγο για το μπλόγκινγκ, να μονολογήσω αφού τα λέω από μέσα μου, ας είναι γραμένα κι όλας….

Scripta Manes. Τα γραπτά μένουν.

Μένουν; Αλήθεια, τώρα, πόσα από τα γραπτά της blog-όσφαιρας μένουν; Μήπως είναι μια ουτοπία πια τουτη εδώ η “θεραπεία”; Πρόσφατα βοήθησα την Κ να ξεκινήσει δικό της private blog. Ήθελε κάπου να γράφει τις σκέψεις της και να είναι σίγουρη οτι κανένας άλλος δεν θα μπορεί να τις διαβάζει. Ένα ημερολόγιο, δηλαδή, για τα μάτια της μονάχα. “και μετά τι γίνονται όλα αυτά τα γραπτά;” ρώτησε η Σ που έτυχε να μας ακούει να μιλάμε γιαυτό. “Χάνονται στο πουθενά” της απάντησε όλο χαρά η Κ. Για την ίδια ήταν μεγάλη ανακούφιση αυτό. Το ότι τα γραπτά μένουν την εγκλώβιζε. “Κι αν τα διαβάσει κάποιος κάποια στιγμή και τα παρερμηνεύσει;” Ήταν και ο κύριος λόγος που μια ξεκινούσε και μια σταματούσε το ημερολόγιό της.

Υπάρχουν όμως και τα άλλα blog. Εκείνα που έχουν ξεκινήσει με την παραδοχή ότι θα διαβαστούν και από ανθρώπους που δεν ξέρεις, θέλεις και δε θέλεις, είναι ανοιχτά στο κοινό! Είμαι κι εγώ καινούρια blogger, μόλις κάποιους μήνες. Κοιτάζω κυρίως μαμαδο- και art,craft-μπλογκ, αυτά με ενδιαφέρουν, τι να κάνω; Και βλέπω κοπέλες να μιλούν ωραία, να αφιερώνουν πολύ δουλειά σε έρευνα, και πάνω απ’όλα να το κάνουν με μεράκι! Το blog της Λυδίας και της Αριάδνης και οι μπόμπιρες συγκεντρώνουν άρθρα και πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, τα παιδιά και το μεγάλωμά τους, η κοιλίτσα και το τεστ θετικό είναι ημερολόγια εγκυμοσύνης, το πεφταστερι και το μαμακα με κάνουν να γελάω κάθε φορά που περιγράφουν οικογενειακά σκηνικά. Για να μην πω για το πασίγνωστο (στο μαμαδοχώρο) ειμαι μαμα που, λίγο με τους διαγωνισμούς, λίγο με την ορθότατη σκέψη, όρεξη και διοργάνωση της Ολίβιας έχει ενώσει όλες τις Ελληνίδες μάνες με 6000 άτομα στο facebook και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά! Δεν είμαστε καν πια διάσπαρτοι! Γιατί είμαστε πια στεγάσμένοι κάτω από το μαμα..δες, μπαμπά…δες. Όλα αυτά ιδιωτικές πρωτοβουλίες!

Κυρίες και Κύριοι, είμαστε η νέα γενιά! …

… συνεχίστε την ανάγνωση στο Γαϊτανάκι. To post αυτό όπως και τα περισσότερα τελειώνει εκεί που τελειώνει και το τελευταίο σχόλιο. Διαβάστε τι λένε άλλες αγαπημένες σας  (αν όχι ακόμη θα γίνουν σίγουρα αγαπημένες σας σύντομα) bloggers για το πως βλέπουν το blogging.

Και ένα μικρό tip. Αν θέλετε να μάθετε τι σημαίνει το blogging, ποιες ήταν οι σκέψεις πολλών αγαπημένων σας bloggers για να ξεκινήσουν το δικό τους ιστολόγιο… αναζητήστε το στα πρώτα τους ποστ, αν όχι στο πρώτο… έτσι όπως χαιρετάει τον κόσμο και η gaitanaki στο πρώτο της ποστ!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *