Το δικό μας βίντεο!

Πριν λίγο καιρό η Άσπα διαβάζοντας κείμενα στον google reader έπεσε πάνω σε μια ανάρτηση με ένα βίντεο όπου μερικές Καναδέζες μητέρες απαντούσαν σε ένα απλό ερώτημα…
αν μπορούσαν να πάνε το χρόνο πίσω, την εποχή που δεν ήταν ακόμη μητέρες, τι θα έλεγαν στους εαυτούς τους;”
Με λίγες λέξεις… όχι σε ένα απλό σχόλιο από τα χιλιάδες που αφήνουμε καθημερινά κατά τις διαδικτυακές μας περιπλανήσεις, αλλά σε ένα κομμάτι χαρτί, σε μια φωτογραφία.

Η Άσπα το είδε, της άρεσε, και είπε να το μοιραστεί. Στο blog της. Σε μία ανάρτηση και όχι με ένα απλό link στο twitter ή σε ένα update στο facebook. Και το προσέξανε και το είδανε αρκετοί.

Και εκεί  γεννήθηκε μια ιδέα, μια προτροπή ουσιαστικά.
Να κάνουμε το δικό μας βίντεο. Ελληνίδες μαμάδες αλλά και Έλληνες μπαμπάδες. Και υποστηρίχτηκε και από πολλούς αναγνώστες, γονείς και μη.

Και ακολούθησε και δεύτερο ποστ. Με οδηγίες. Απλές. Για ένα βίντεο όχι της Άσπας ή κάποιων συγκεκριμένων bloggers αλλά ένα βίντεο όλων των γονιών. Το δικό μας, το δικό σας βίντεο.

Και ξεκίνησαν να μαζεύονται φωτογραφίες. Και προσφέρθηκε και το μουσικό κομμάτι που θα ντύσει το βίντεο από τον Theocoach έναν μπαμπά από το Κιλκίς και το συγκρότημά του.

Και έτσι σε λιγότερο από ένα μήνα και κάποιες … ώρες μπροστά από τον υπολογιστή 25 μαμάδες και 8 μπαμπάδες συνθέτουν με τις φωτογραφίες τους το δικό μας βίντεο. Μία ελληνική εκδοχή μιας απλής και εύκολης σε εκτέλεση ιδέας.

Θα μπορούσαν να ειπωθούν δεκάδες ακόμη, χιλιάδες άλλες φράσεις. Που να εκφράσουν περισσότερους ή να ταυτιστούν με αυτές περισσότεροι. Αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός.

Αυτό που πετύχαμε όντας άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ μας [υπήρξαν και άνθρωποι που στείλανε μόνο την φωτογραφία τους χωρίς να δώσουν ή να θέλουν να δημοσιοποιηθούν άλλα τους στοιχεία], ήταν να πιστέψουμε όλοι σε μια κοινή ιδέα, χωρίς κάποιο όφελος, χωρίς κάποιο υπέρτατο στόχο, χωρίς γκρίνιες  και να συνεργαστούμε και τελικά να υλοποιήσουμε κάτι τόσο απλό.

Τόσο απλό, αλλά που μας πλημμύρισε με πολλά όμορφα και θετικά συναισθήματα όταν ετοιμάστηκε. Όταν το είδαμε πρώτη φορά. Όταν το ξαναείδαμε και το ξαναείδαμε προκειμένου να αποτυπώσουμε καλύτερα τις φράσεις που μας αρέσαν περισσότερο.

Και τώρα που περάσανε μερικές ημέρες από την στιγμή που το ανεβάσαμε, μας κάνει να θέλουμε να κάνουμε κάτι ακόμη.

Μια νέα πρόκληση?

Μια ιδέα για ένα νέο βίντεο?

Μια ιδέα για μια βελτιωμένη έκδοση του παρόντος?

Ιδέες γεννιούνται συνεχώς. Δράσεις όμως? Πιστέψτε μας το συναίσθημα της υλοποίησης και ολοκλήρωσης μιας ιδέας είναι πάντα μοναδικό. Και θα συστήναμε να το γνωρίσετε όλοι σας ή μάλλον πιο σωστά να το εντάσσετε όσο πιο συχνά μπορείτε στην καθημερινότητα σας.

Εμείς περιμένουμε ήδη να ανακαλύψουμε και να βοηθήσουμε αν μας ζητηθεί σε κάθε νέα ιδέα από όπου και αν προέρχεται αλλά ταυτόχρονα … προχωράμε στην υλοποίηση των καινούργιων μας  ιδεών!

3 comments for “Το δικό μας βίντεο!

  1. 29/10/2010 at 7:15 πμ

    Εμείς ευχαριστούμε Φλώρα! Ας οργανωθούμε για το επόμενο βίντεο! :-)

  2. 15/10/2010 at 7:18 μμ

    Μας αρέσετε όλοι και σας ευχαριστούμε πολύ!!!!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *