Θέλω να γίνω μάμα!(είπε η κοπέλα) … Το Θαύμα!

Αυτή την φορά δεν δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα μόνο από μια ανάρτηση. Στον πρόλογο θα διαβάσετε τις πρώτες γραμμές από την πρώτη ανάρτηση της Tatiana και έπειτα τις τελευταίες γραμμές από την τελευταία της ανάρτηση. Ενδιάμεσα σε μια σειρά 12 ακόμη αναρτήσεων η Tatiana διηγείται με λεπτομέρειες, με έντονες μνήμες μια ιστορία ετών, την ιστορία μιας κοπέλας που θέλει να αποκτήσει το δικό της παιδί, την δική της ιστορία, τα δικά της συναισθήματα και του συντρόφου της σε μια πορεία προς το δικό της Θαύμα!

photo by jaewalk

Τι ωραία! Μετά απο 5 χρόνια σχέσης και 1 χρόνο γάμου να αποφασίζεις να ολοκληρώσεις την οικογένεια σου με τον ερχομό ενός μωρού ,τα κανονίζεις όλα στο μυαλό σου,πότε θα ξεκινήσεις προσπάθειες πότε θα μείνεις έγκυος,πότε θα γεννήσεις, πότε θα χάσεις τα κιλά και πότε θα βάλεις εμπρός για το δεύτερο!!!!

Καί αυτό είναι το σημείο που ο άνθρωπος κάνει σχέδια και ο θεός γελάει !

Στην αρχή είναι ολα χαλαρά ,ξεκινάς ελεύθερα επαφές και λές από μέσα σου “όταν είναι να έρθει ας έρθει”.Περνάει ο πρώτος μήνας χαλαρά ,πάει και ο δεύτερος ,έφυγε και ο τρίτος…..Λες απο μέσα σου δεν μετράω καλύτερα τις μέρες έτσι μωρέ για να μην περνάει άδικά ο καιρός.Ετσι ξεκινάει και το 2ο τρίμηνο προσπαθείων με ημερολόγιο και υπολογισμό περίπου της ωορηξίας,όλα ακόμα κυλούν ομαλά οι προσπάθεις συνεχίζουν χαλαρά…Περνάει ένα εξάμηνο,τυχαίο γεγονός σκέφτεσαι και αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τα τεστ ωορηξιας ,δεν βαριέσε βρε αδερφε χαλάλι τα 50€ το μήνα είνα για καλό σκοπό.

Περνάει ο καιρός και έχεις χαλάσει ήδη 150€ και αποτέλεσμα μηδέν.Το διαβολάκι που λέγεται άγχος έχει ήδη εγκατασταθεί μέσα σου ,περιμένεις με αγωνία την ημερομηνία περιόδου και εκεί που είχες κύκλο 28 ημερών σε όλη σου τη ζωή ξαφνικά αλλάζει και γίνεται 30,31,32,33…..Αγοράζεις τεστ βγαίνουν αρνητικά λες ότι δεν θα το ξανακάνεις αλλά και στη επομενη 1η μέρα καθυστερησης κάνεις το ίδιο και με το που βγαίνει το τεστ αρνητικό έρχεται η ακατανόμαστη…

Πέρασε ήδη ένας χρόνος αρκετά ψυχοφθόρος προς το τέλος και αποφασίζεις να επισκεφθείς το γυναικολόγο σου.Οι πρώτες εξετάσεις αφορούν εσένα ορμονολογικές και σαλπιγγογραφία. Οι πρώτες εύκολες μόνο λίγο αιματάκι η δεύτερη πονάει λίγο αλλά σκέφτεσαί ότι είναι για καλό.Αποτέλεσματα:Αριστες οι ορμόνες διαβατές οι σάλπιγγες.

Νάτο και το χαμόγελο αισιοδοξίας ,όλα καλά λοιπόν,γιατί γιατρέ δεν μένω έγκυος όμως???


………… 14 αναρτήσεις και 4 χρόνια μετά …….


Κλείνω το τηλέφωνο και ξεσπάω σε κλάματα, δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει ,ποιος μου κάνει πλάκα, τι γινεται….Είμαι σιγουρη ότι κάτι δεν πάει καλά ,το 92 είναι χαμηλό ,το ξέρω. Φοβάμαι ,τρέμω είμαι σίγουρη ότι δεν θα προχωρήσει η εγκυμοσυνη. Μα καλά πως έγινε???
Με λυγμούς καλώ τον αντρα μου και του λέω τι συμβαίνει, έρχεται στο σπίτι σαν τρελός και του τονίζω να μην έχει ελπίδες γιατι πάμε για παλίνδρομη. Με ρωτάει αν αυτο μου του το είπε ο γιατρός, όχι του λέω.
Παιρνάω ένα εφιαλτίκό βράδυ που επιτέλους΄ξημέρωσε. Νωρίς το πρωι βρισκόμαστε στο Ιασω και είμαστε ετοιμοι για υπέρηχο. Ο υπερηχογραφιστης που μου κάνει τον υπέρηχο μου εξηγεί ότι είναι πολύ νωρίς για να δει ότιδήποτε όμως υπαρχει η υποψία υποτυπώδεις σάκου.
Ο γίατρός μου δίνει μια σακούλα φάρμακα μου λέει να επαναλάβω την χοριακη την Τρίτη και αν έχει διπλασιαστει πάμε καλά και με στέλνει σπίτι, να χαλαρώσω ,να ξεκουράζομαι και να με δεί σε 10 ημέρες. Είσαι έγκυος μου λέει,χαμηλή,ψηλή, η χοριακή εισαι έγκυος μου ξαναλέει και εγω κοιτάω γυρω μου να δω σε ποια μιλάει.
Ξανα επαναλαμβάνω την χοριακή και είναι ήδη 581.

Είμαι έγκυος,σκέφτομαι.

Γραφόντας αυτο το post συνειδητοποιώ ότι πρώτη φορα χρησιμοποιώ πρώτο πρόσωπο για οτι συνέβη. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τρίτο πρόσωπο αφού ένιωθα ότι είχα βγεί απο το σώμα και σαν θεατής περιέγραφα την ιστορία μιας άλλης. Φοβόμουν ,μήπως εξιστορώντας ,τα ξαναζήσω όλα απο την αρχη. Διαβάζοντας όμως τα post της ξανά και ξανά την πόνεσα,την λυπήθηκα και την ξανα αγάπησα αυτη την κοπέλα. Ξόρκισα το παρελθόν και βλέπω μόνο το παρόν και επίτελους ονειρεύομαι με χαρά το μέλλον.

Θαύματα γίνονται,αρκεί να το πιστέψεις, απλα πραγματοποιούνται πάντα μια μέρα αργότερα από όταν τα περιμένεις.

Η ιστορία της κοπέλας τέλειωσε εδώ. Και κρίνουμε απαραίτητο να ολοκληρώσετε το διάβασμα με την σειρά αυτών των 14 αναρτήσεων ως εδώ για να πάρετε μια γερή ιδέα για το πως μπορεί να ένιωθε αυτή η κοπέλα και κάθε άλλη κοπέλα που προσδοκά το δικό της θαύμα!

1 comment for “Θέλω να γίνω μάμα!(είπε η κοπέλα) … Το Θαύμα!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *