Οι πρώτες διαπιστώσεις μιας μαμάς μόλις 18 ημερών

Ακόμη μία μαμά, ακόμη μερικές ενδιαφέρουσες σκέψεις σε ένα αγαπημένο θέμα των μαμάδων bloggers. Γιατί όλες οι σκέψεις μιας μητέρας μετά από την γέννα της ειδικά όταν αυτή είναι η πρώτη της έχουν ιδιαίτερη σημασία για να συνειδητοποιήσει κάποιος την ψυχολογία της. Και όσο προχωράει αυτό το blog συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτές οι σκέψεις των μαμάδων όχι μόνο για τους οικείους τους, αλλά και για τις wannabe μαμάδες αλλά και τους μπαμπάδες που πραγματικά νοιάζονται! Εδώ η alepou δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εμπειρία της με τον θηλασμό:

photo by maessive

1. Το μωρό είναι (βιο)παλαιστής

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι ένα τόσο μικρό πλάσμα έχει τέτοια δύναμη. Τελικά το αντιλήφθηκα όταν η μαία το έβαλε στο στήθος μου. Το έσφιξε σαν μέγγενη με τα δυσάρεστα αποτελέσματα που αναφέρω στο προηγούμενο post. Η ένταση και η επιθετικότητά του 18 ημέρες μετά συνεχίζεται αλλά τουλάχιστον τώρα (που έχουν επουλωθεί και οι θηλές μου) έχει κουτσομάθει (όπως κι εγώ) τις σωστές κινήσεις και δεν με πληγώνει πλέον.

2. Πονάει αλλά μ’ αρέσει

Τον ίδιο τον θηλασμό πάντως ομολογώ ότι τον περίμενα αλλιώς. Ισως γιατί δεν είχα ακούσει ποτέ μια μαμά να παραπονιέται ότι το σκασμένο της την πεθαίνει στον πόνο, ότι κάνει λες και έχει σύνδρομο στέρησης ή κατοχής. Ειδικά τα σχετικά εγχειρίδια είναι εξαιρετικά παραπλανητικά: χαμογελαστές μανάδες θηλάζουν πανευτυχείς το μωρό τους σε στάση μπάλας / αγκαλιάς / ξαπλωτή ή ό,τι άλλο, τις οποίες περιγράφουν σαν το απλούστερο πράγμα στον κόσμο.

Πουθενά δεν λένε ότι πονάει, ότι εξαντλεί, ότι το γάλα θα κατέβει όταν το αποφασίσει αυτό, ότι για να το επιταχύνεις πρέπει να καταπιείς καμιά δεκαριά βότανα, να τρελαθείς στις αντλήσεις, να μαλώσεις με τον σύντροφό σου, να κλάψεις γοερά γιατί απέτυχες ως μάνα με το καλημέρα σας κοκ. Και φυσικά ουδείς σε προετοιμάζει για την διαδικασία από το μαιευτήριο.

Μπορεί η πρώτη θέση να κοστίζει ακριβά (ας όψεται η ασφαλιστική μου) και το “πακέτο” να περιλαμβάνει μέχρι και αισθητικό για τις ραγάδες, την κοιλιά ή τους κώλους της εγκυμοσύνης, όμως για τον θηλασμό τηρείται σιγή ιχθύος. Στη δική μου περίπτωση καταφύγαμε (μετά από επίμονο ψάξιμο του Γιάννη) σε σύμβουλο θηλασμού η οποία με έβαλε σε εντατικό πρόγραμμα και μου εξήγησε τα πώς και τι.

… διαβάστε τις υπόλοιπες σκέψεις της alepou στην ανάρτηση της στο Αlepouinthemarket και ανατρέξετε και στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις και σκέψεις της τώρα που είναι μάνα μερικών λίγων μηνών!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *