Όπου κι αν πάς, μην πας κατ’ευθείαν! (…και άλλη μία συμβουλή!)

Η ζωή κρύβεται μέσα σε μικρές χαρές, σε στιγμές μικρές, που δεν έχουν καν προβλεφθεί, που ξεπηδάνε μόνες τους σαν διαφημίσεις στην αγαπημένη μας ταινία. Η Λυδία μοιράζεται αυτές τις μικρές της συμβουλές μαζί μας γεμάτη πεποίθηση ότι θα αλλάξουν προς το καλύτερο και την δική μας ζωή και εμείς εδώ μοιραζόμαστε αποσπάσματα από δύο μικρές της αναρτήσεις!

Τον τελευταίο καιρό έχουμε κάνει πολλές βόλτες! Σαββατοκύριακα, 3ήμερα, 4ήμερα και πάει λέγοντας. Για πολύ μικρά μωράκια συμβουλές δεν έχω, γιατί είμαι τύπος που ξεχνάει εύκολα και γιατί το μόνο που θυμάμαι είναι πως απλά, φόραγα τα μωρά μου παντού και έβγαινα με όλες τις συνθήκες. Τέλος πάντων, η τελευταία μου ανακάλυψη σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να περάσει καλά σε μια εκδρομή με τα παιδάκια του (πέρα από τα προφανή, ας πούμε να μην τα κουβαλάει πολλή ώρα νηστικά και ξεθεωμένα) είναι:
οι μικρές στάσεις σε σημεία που φυσιολογικά θα προσπερνούσες με το αυτοκίνητο (πηγαίνοντας στο Κάπου που έχεις στο πρόγραμμα). Π.χ., έχεις κανονίσει να επισκεφθείτε το τάδε αξιοθέατο, που έχει και μουσείο και προβολές για το κοινό και μπορείτε νε πιείτε κι έναν καφέ τελειώνοντας. Στο δρόμο όμως, κάτι σου ‘ρχεται και κάνετε στην άκρη με το αυτοκίνητο. Μπορεί να είναι τα βαμβακοχώραφα, ένα ξωκκλήσι στο διπλανό λοφίσκο, ή να κόψετε λίγα από αυτά τα φοβερά κλαδιά κουμαριάς και να τσεκάρετε αν έχει καθόλου ρίγανη σ’ αυτή την ξεραΐλα…

…η συνέχεια στην ανάρτησή της Λυδίας: Όπου κι αν πάς, μην πας κατ’ευθείαν!

Πεζοδρόμιο

Δυό χέρια, σε τριάντα λεπτά, όπου να ναι!.. Και όσο περισσότεροι, τόσο το γρηγορότερο θα καθαρίσουμε!!

Γιατί απλά, αρκούν τα δυο μας χέρια!

Δείτε την όμορφη ιδέα της οργάνωσης και προβολής αυτής της συνεργατικής προσέγγισης του καθαρισμού, στην σελίδα του “Two Hands Project” .
Διαλέγουμε έναν τόπο που επισκεπτόμαστε και δείχνει “παραμελημένος από την δημοτική υπηρεσία καθαριότητας” (sic), φοράμε τα γαντάκια μας, χρονόμετρο και ξεκινάμε! Αν θέλουμε να γίνουμε και αφορμή για να εμπνευστούν κι άλλοι, πριν πάμε για καθαρισμό, τυπώνουμε το χαρτάκι που θα βρούμε εδώ, φωτογραφιζόμαστε μαζί του και ανεβάζουμε τη φωτογραφία μας στην ίδια σελίδα.

…η συνέχεια στην ανάρτησή της Λυδίας: Ψήφισες; κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις με τα δυό σου χέρια!

Και αν κάτι σας θύμισε η τελευταία ανάρτηση σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο μιας και οι δράσεις των atenistas (δείτε το βίντεο της Μαρίας) αρχίζουν και βρίσκουν έδαφος και τις ανακαλύπτουν ολοένα και περισσότερος κόσμος. Ανάμεσά τους και γονείς, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε κάνουν πλέον έντονη την παρουσία τους μαζί με τα παιδιά τους στις εκδηλώσεις των atenistas!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *