Πώς να αφήνετε σχόλια στο blog μας

Στα blogs, η αλληλεπίδραση μεταξύ του δημιουργού της ανάρτησης και των αναγνωστών μέσω ανταλλαγής σχολίων έχει ζωτική σημασία.

Στο δικό μας blog, επιθυμία μας είναι τα σχόλια των αναγνωστών να μπαίνουν στη σελίδα του πρωτότυπου post και όχι εδώ. Όμως υπάρχουν ολοένα και περισσότερα posts που γράφονται αποκλειστικά για το Μαμά…δες, Μπαμπά…δες κι επομένως ο σχολιασμός γίνεται εδώ.

Στο σημερινό λοιπόν post, δίνουμε ορισμένες απλές οδηγίες για το πώς μπορείτε να αφήσετε σχόλιο στο blog μας. Οι οδηγίες αυτές ισχύουν φυσικά για οποιοδήποτε άλλο blog με παρόμοιο σύστημα υποβολής σχολίων.


Βασικά βήματα

Πληκτρολογείτε το σχόλιό σας στο κενό πεδίο

Σχόλια στο blog

Πατάτε το κουμπί Ανάρτηση ως…
Ανοίγει νέα καρτέλα

"Πώς να αφήνετε σχόλια"

Εδώ βλέπουμε δύο στήλες. Την αριστερή που γράφει Guest, Disqus, Facebook, Twitter, Yahoo, Open ID και τη δεξιά που αλλάζει ανάλογα με την επιλογή που κάνετε αριστερά.
Ας μιλήσουμε πρώτα για την επιλογή Guest που είναι και η απλούστερη.

– Στο πεδίο Your email συμπληρώνετε το email σας. Το e-mail δεν θα είναι ορατό όταν θα δημοσιευτεί το σχόλιο. Θα είναι όμως ορατό στους διαχειριστές του blog.
– Στο πεδίο Your name, πληκτρολογείτε το όνομά σας ή το όνομα που θέλετε να εμφανίζεται (πχ username/ψευδώνυμο).
– Αν θέλετε πατάτε το Προαιρετικά: Link to your website κι εμφανίζεται και τρίτο πεδίο όπου μπορείτε να συμπληρώσετε το blog σας ή το site σας. Με αυτό τον τρόπο οι αναγνώστες του blog θα μπορούν να οδηγηθούν στο blog σας και να σας γνωρίσουν λίγο καλύτερα.
– Προαιρετικά  εγγράφεστε στα σχόλια μέσω email.
– Πατάτε το κουμπί post comment. Το σχόλιό σας προστέθηκε!


Υπόλοιπες επιλογές

Δε θα αναφερθούμε αναλυτικά στις υπόλοιπες επιλογές της αριστερής στήλης (Disqus, Twitter, Yahoo, Open ID) έχετε όμως τη δυνατότητα να κάνετε λογαριασμό στο Disqus ή να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό σας σε κάποια από τις υπηρεσίες αυτές, ώστε να μην πληκτρολογείτε κάθε φορά τα στοιχεία σας.

Υπάρχουν αρκετά επιπλέον οφέλη εάν χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές.  Ενδεικτικά:

 • η φωτογραφία που έχετε στο προφίλ σας σε αυτές τις υπηρεσίες θα εμφανίζεται και εδώ
 • δε θα χρειάζεται να πληκτρολογείτε κάθε φορά τα στοιχεία σας, απλά συνδέεστε στο λογαριασμό σας
 • αν συνδεθείτε μέσω Facebook ή Twitter μπορείτε να κοινοποιήσετε προαιρετικά  το σχόλιό σας ως updateΆλλα tips

 • Έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε σε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο πατώντας το κουμπί Απάντηση. Η απάντησή σας θα εμφανιστεί σε εσοχή, κάτω από το σχόλιο στο οποίο απαντάτε

"Πώς να απαντάτε σε σχόλια"

 • Εφόσον είστε συνδεδεμένοι μέσω ενός από τα προφίλ (disqus, twitter κλπ) μπορείτε να επεξεργαστείτε σχόλιο που έχετε ήδη δημοσιεύσει πατώντας το κουμπί Επεξεργασία που εμφανίζεται κάτω από το σχόλιό σας (αντίο ορθογραφικά λάθη)
 • Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να εγγράφεστε με email στα σχόλια οποιουδήποτε post (είτε έχετε, είτε δεν έχετε αφήσει σχόλιο) πατώντας το link Ενημερωθείτε για νέα σχόλια και καταχωρώντας το email σας

"Πώς να αφήσετε σχόλια"

Υπάρχουν πολλές επιπλέον δυνατότητες τις οποίες δε θα αναλύσουμε σε αυτό το post, ελπίζουμε όμως οι παραπάνω βασικές οδηγίες, να σας φανούν απλές και κατατοπιστικές. Κάντε όσες δοκιμές θέλετε στο χώρο των σχολίων του συγκεκριμένου post, ώστε να διαπιστώσετε από μόνοι σας πόσο απλό είναι.

Καλή επιτυχία και καλές συζητήσεις στα σχόλια!

2 comments for “Πώς να αφήνετε σχόλια στο blog μας

 1. 30/11/2010 at 9:06 μμ

  Χρήσιμο!
  Καλά το έκανα;

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *