Κρύο, καιρός για δύο!

Όλοι έχουμε ακούσει για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τους κινδύνους που προκύπτουν από αυτήν. Μια φωτογραφία όμως που είδαμε στο πρόσφατο post του babaka? αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ας διαβάσουμε το εξαιρετικό κείμενό του κι ας προβληματιστούμε για το μήνυμά που μεταδίδει.

"Πολικές αρκούδες" O tempora o mores…

Μια διαφορετική αγκαλιά που στην αρχή δημιουργεί συναισθήματα “γούτσου-γούτσου”, κατόπιν ωρίμου σκέψεως όμως το γούτσου γίνεται προβληματισμός, ανησυχία για του που το πάμε τέλος πάντων, αλλά και θαυμασμός στο μεγαλείο της φύσης…

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι σπάνια και καινούρια. Καινούρια γιατί απλά η πρακτική να κουβαλάει η μάνα αρκούδα το μικρό της στην πλάτη είναι νέο φρούτο και αυτό. Δε λέω, είναι γλυκιά και τρυφερή σαν εικόνα. Τι λένε όμως οι επιστήμονες;

Καταρχάς “το ζούνε” καθώς ανακαλύπτουν κάτι νέο. Η επιστημονική ομάδα του WWF που μελετάει εδώ και χρόνια τα θαυμάσια αυτά ζώα στην Αρκτική ερμηνεύει αυτή τη νέα συμπεριφορά ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Οι πάγοι λιώνουν, οι θαλάσσιες εκτάσεις μεγαλώνουν και μαζί τους και οι αποστάσεις που πρέπει η πολική αρκούδα να κολυμπά για να αναζητήσει την τροφή της.

Διαβάστε τη συνέχεια και την επιστημονική εξήγηση στο site του babaka? και κυρίως τι αποφάσισε να κάνει ο ίδιος όταν διάβασε την είδηση. Οι μικρές καθημερινές αποφάσεις είναι σημαντικές.  Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά του κι ας αναλάβουμε κι εμείς ανάλογη δράση.

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *