Να με κοιτάς από ψηλά…

Μετά από την γιαγιά που είχαμε πριν δυο αναρτήσεις, τώρα ήρθε η σειρά του παππού της μαμάς Κουκουβάγιας, και η αναφορά για ακόμη μια φορά της βρεγμένης σανίδας… Μήπως τελικά ένα από τα μυστικά του να γίνουμε καλοί ή έστω καλοπροαίρετοι γονείς είναι να έχουμε έντονες νοσταλγικές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας;

photo by chefranden

Πάντα, του Αγίου Νικολάου ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για μένα. Γιόρταζε ένα από τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα στον κόσμο, ο παππούς μου. Περίμενα πως και πως να ξημερώσει, να τον πάρω τηλέφωνο να ακούσω τη χαρά στη φωνή του, να τον πειράξω και να τον ακούσω να γελάει με το τόσο γνώριμο και αγαπητό τρόπο…”Νικολάκη μου, χρόνια σου πολλά….”, “αααα, ρε Χρυσουλάκι (έτσι με έλεγε), εσείς να’ χετε χρόνια πολλά και καλά, εμείς τώρα πια γεράσαμε…”…Και πήγαινε η κουβέντα πιο κάτω, “έλα μωρέ, συ βάζεις τα παλικάρια κάτω, παλικαράκι είσαι…” και δως του να γελάει ο Νικολάκης μου…. Πολύ αδυναμία του είχα του παππού μου, πιο πολύ από όλους, αλλά κι αυτός έλεγε στα άλλα εγγόνια του “μη με παρεξηγείται, όλα τα εγγόνια μου τα αγαπώ, αλλά το Χρυσουλάκι το αγαπάω λίγο πιο πολύ…”. Σταράτος όπως πάντα, αυτό που ήταν να πει το έλεγε…και ξεροκέφαλος! Αν του καρφωνόταν κάτι στο κεφάλι του, δεν άλλαζε γνώμη εύκολα. Μόνο εμένα άκουγε, με μένα μαλάκωνε. Αν ήθελαν να τον πείσουν για κάτι με βάζανε μεσάζοντα. “Για σένα το κάνω, έλεγε, επειδή μου το ζητάς εσύ, τους άλλους, εεεε, άμα τους πιάσω θα πάρω μια βρεγμένη σανίδα και θα τους πω εγώ…”

Δε μπορώ να μη χαμογελάω όταν τον σκέφτομαι, να μη νιώθω παρηγοριά όταν τον θυμάμαι να μου χαϊδεύει τα μαλλιά και να μου πιάνει απαλά το χέρι. Αυτός που ήταν σκληρός με τα παιδιά του, γιατί έμαθε μόνο να δουλεύει σκληρά στα χωράφια του, μια ζωή βιοπαλαιστής, με τα εγγόνια του μαλάκωσε και έγινε μωρό.

… συνεχίστε την ανάγνωση της ανάρτησης στο blog της Μαμάς Κουκουβάγιας και επειδή δεν σας κουράσαμε πολύ σήμερα με το διάβασμα, διαβάστε και τις υπόλοιπες αναρτήσεις της από το φρέσκο και καλαίσθητο blog της!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *