Παιδικός σταθμός… στο σπίτι σας!

Η popelix είναι μία μητέρα που δουλεύει από το σπίτι. Για να το πούμε με απλά λόγια… Στο 10ωρο που θα έλειπε από το σπίτι για μια συμβατική δουλειά, εκείνη κάνει ότι θα έκανε σε μια εργασία έξω από το σπίτι και ταυτόχρονα μαγειρεύει, ταΐζει… απασχολεί τα παιδιά της! Δύσκολα, όχι ακατόρθωτα όμως. Και στο blog της μοιράζεται πολλές συμβουλές και στιγμές από την καθημερινότητα μιας σύγχρονης Work At Home Mom!

paints

Photo by another sergio

Στην προσπάθειά μου να ψυχαγωγήσω τα παιδάκια μου στο σπίτι, ως μαμά WAHM προμηθεύομαι διάφορα εκπαιδευτικά βιβλιαράκια καθώς και υλικά χειροτεχνίας από μεγάλα αλλά και συνοικιακά παιχνιδάδικα. Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση από όλες είναι το διαφορετικό της ηλικίας των παιδιών, Αννούλα 4+ και Μανόλης 2,5+. Όταν το παιδάκι περάσει τα τρία χρόνια, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς αλλά με την παρουσία στο χώρο ενός μικρότερου παιδιού, πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια και σύνεργα για κατασκευές αποτελούν το κόκκινο πανί για τα μικρότερα αδερφάκια. Θα ακολουθήσουν μερικές παρατηρήσεις από την σύντομη εμπειρία μου ως μαμάς-νηπιαγωγού:

  • Αποθηκεύετε πάντα τα υλικά χειροτεχνίας σε ασφαλές μέρος μετά το τέλος μιας δραστηριότητας. Αποτελούν πιθανό κίνδυνο για τα μικρότερα αδέρφια και ακόμα και τα παιδιά που τα χειρίζονται άνετα με την καθοδήγησή σας, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με ανορθόδοξο τρόπο!
  • Φροντίστε να έχετε πάντα κάτι κατάλληλο για να απασχολήσετε τυχόν μικρότερα αδέρφια. Κάποιες δραστηριότητες μπορεί να χρειαστεί να περιοριστούν όταν το μικρότερο αδερφάκι κοιμάται (στην δική μας περίπτωση, οι νερομπογιές!)…

… συνεχίστε την ανάγνωση στο blog της popelix PopArt σημαίνει popi’s art και όχι μόνο … για τις υπόλοιπες συμβουλές της και μην διστάσετε να αφήσετε στα σχόλια και τις δικές σας συμβουλές από την εμπειρία σας με μικρά στο σπίτι!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *