Ιδέες για απασχόληση στο εστιατόριο

Και μόνο ο τίτλος του blog Ταξιδεύοντας με παιδιά που επιμελείται η Διόνα, δεν μπορεί παρά να κάνει τους γονείς να κολλήσουν και να θέλουν να εξερευνήσουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες, τις συμβουλές και τις αναρτήσεις της ίδιας και άλλων γονιών bloggers από τα ταξίδια και τις βόλτες τους. Ανακαλύψετε  τα δικά τους μικρά αλλά πολύτιμα tips για να αποφύγετε αναποδιές και… γκρίνιες!

Photo by sean dreilinger

Η έξοδος για φαγητό με ένα παιδί μπορεί να μην είναι πάντα τόσο απλή όσο ακούγεται. Κατά τη γνώμη μου τα δύο βασικά ζητήματα που θα σας απασχολήσουν, εσάς και το ίδιο το παιδί, είναι το είδος του φαγητού (άρα και η επιλογή του εστιατορίου) και η απασχόλησή του μιας και τα παιδιά συνηθίζουν σταδιακά και με την ηλικία να κάθονται και να εστιάζουν σε μία μόνο ασχολία και να περιμένουν χωρίς να πλήττουν.

Όσον αφορά το δεύτερο, μερικές ιδέες που έχουμε δοκιμάσει είναι οι εξής:

Ένα μικρό παιχνίδι που θα του κρατήσει την προσοχή. Όταν ο γιος μας ήταν μικρός, ήταν κάτι που κρεμιόταν στο καρότσι του. Επίσης ήταν η ηλικία που ακόμα κοιμόταν στο καρότσι του και μπορεί να περνούσαμε όλη την ώρα στο εστιατόριο χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί.

Τώρα (4 πλέον) διαλέγει ένα μικρό παιχνίδι (π.χ. ένα ανθρωπάκι) ή μια κασετίνα με ένα μικρό μπλοκ και λίγα μολύβια ή λίγα αυτοκόλλητα. Νομίζω ότι είναι αυτό που τον ευχαριστεί περισσότερο.

Παίρνει μαζί του ένα βιβλίο, συνήθως κάποιο που το ξέρει καλά και μπορεί και τοδιαβάζει μόνος του. Με το βιβλίο υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να ζητήσει από κάποιον να του το διαβάσει κανονικά χωρίς να αρκεστεί στη μία φορά! …

 

… Συνεχίστε την ανάγνωση στο blog της Διόνας και προσθέστε τις δικές σας ιδέες και συμβουλές ή δανείστε της κάποια δική σας ανάρτηση όπως έκανε η Στέλλα ή η…έτερη Στέλλα ή η Άσπα. Υπάρχουν νέοι γονείς, που θέλουν να είναι προετοιμασμένοι ή είναι ακόμη απελπισμένοι από το τελευταίο τους ταξίδι ή έξοδο με τα παιδιά τους και η δική σας εμπειρία ή γνώση μπορεί να χαρίσει λύσεις και χαρούμενες εξόδους σε γονείς και παιδιά!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *