Σχόλια στο Facebook: Πώς μπορείτε να τα επεξεργαστείτε

Σας έχει τύχει ποτέ να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο στο Facebook κι αμέσως μετά να διαπιστώσετε ότι έχετε κάνει ένα ορθογραφικό λάθος ή έχετε βάλει λάθος link ή αυτό που γράψατε δε βγάζει νόημα;

Η λύση μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν να σβήσετε το σχόλιο και να το ξαναγράψετε. Πρόσφατα όμως το Facebook έκανε μια μικρή αλλαγή στο σύστημα σχολίων, κατήργησε το κουμπί υποβολής και ταυτόχρονα ενεργοποίησε τη δυνατότητα επεξεργασίας τους.

Να πώς λειτουργεί η επεξεργασία. Καθώς δεν υπάρχει πλέον κουμπί υποβολής, για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο πατάτε το κουμπί Enter του πληκτρολογίου (ενώ για να αλλάξετε σειρά πατάτε Shift και Enter).

Μετά τη δημοσίευση, περνώντας τον κέρσορα πάνω από το κουμπί «Χ» στην πάνω δεξιά γωνία του σχολίου, θα δείτε ότι γράφει «Αφαίρεση».

Αν όμως πατήσετε το «Χ» αμέσως μετά τη δημοσίευση, θα δείτε ότι θα σας δοθεί η δυνατότητα να επεξεργαστείτε το σχόλιο. Ο κέρσορας θα αρχίζει να αναβοσβήνει μέσα στο πεδίο και θα μπορέσετε να τροποποιήσετε το σχόλιο όπως εσείς νομίζετε.

Πρέπει να είστε γρήγοροι, γιατί υπάρχει χρονικό περιθώριο μερικών δευτερολέπτων μέσα στο οποίο μπορείτε να κάνετε την επεξεργασία, αρκεί να μην έχει υποβάλλει κάποιος άλλος σχόλιο μετά από εσάς. Αν περάσει αυτό το χρονικό περιθώριο ή κάποιος άλλος προλάβει και αφήσει σχόλιο μετά από εσάς, τότε το «Χ» θα σας επιτρέψει μόνο να σβήσετε το σχόλιο και όχι να το επεξεργαστείτε.

Για την επεξεργασία του σχολίου ειδοποιούνται όσοι έχουν κάνει like στο post ή έχουν αφήσει σχόλιο πριν από εσάς.

Δοκιμάστε το. Καλή επεξεργασία!

 

UPDATE (6/2012): To Facebook έχει πλέον ενεργοποιήσει τη δυνατότητα επεξεργασίας και στα παλαιότερα σχόλια. Πληροφορίες, οδηγίες εδώ

[via]

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *