Η ιστορία ενός τραγουδιού

Η Νέλλη, νηπιαγωγός στο επάγγελμα, που παλιότερα είχε γράψει το Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού, σήμερα περιγράφει ένα πρόσφατο στιγμιότυπο από το Νηπιαγωγείο της. Και μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των παιδιών και των νηπιαγωγών τους!

 

Photo by Xeni V

Τόπος: Σχολείο.
Πρωταγωνιστές: παιδιά και νηπιαγωγοί.

Ψάχνει η συνάδελφος στην τάξη της (στο πισι) τραγούδι για την αμυγδαλιά να ακούσουν τα μικρά όταν κάναμε το θέμα। Κάτι σε light έκδοση. Είμαι έξω από την τάξη της και ψάχνω βιβλίο με ανάλογο θέμα για τα παιδιά της δικής μου τάξης, στη βιβλιοθήκη που έχουμε στο διάδρομο.

Κλικάρει το παραπάνω τραγούδι, να δει ποιο είναι (είπαμε…έψαχνε κάτι σε “ελαφρύ”, όχι αυτό!) και αρχίζει να παίζει. Το ακούω από έξω, βουτάω ένα πανί (μια πετσέτα εν ολίγοις που ήταν ακουμπισμένη παραδίπλα) και μπαίνω στην τάξη της χορεύοντας.
Ταυτόχρονα φωνάζω τα παιδιά της τάξης μου να έρθουν για χορό, “όοοοπα…φςςςς… ελάτε από εδώ για χορό !” ενώ ακούω και τη συνάδελφο από μέσα…”όπα όπα”.

Ολοκληρώστε την ανάγνωση στο Ά μπε μπα μπλογκ…!!! και ας ευχηθούμε ότι όλοι οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι των παιδιών μας θα έχουν τέτοιο κέφι, αυθορμητισμό και χαρούμενη διάθεση!

1 comment for “Η ιστορία ενός τραγουδιού

 1. Ροδούλα Σερδάρη
  20/04/2011 at 5:32 μμ

  Πόσο χαίρομαι να ακούω και να μαθαίνω για εκπαιδευτικούς με τέτοια αγάπη για τη δουλειά τους, και τα παιδιά!!!
  Πολλά μπράβο σε τέτοιους παιδαγωγούς. Τυχερά τα παιδιά που βρέθηκαν στο δρόμο τους.
  Συγχαρητήρια και για το blog σας. Είμαι καινούρια blogger περίπου δέκα ημερών, και δεν περίμενα με τίποτα, όταν ξεκινούσα το “ταξίδι” μου στον κόσμο των blogs, να συναντήσω τόσο ποιοτικές σελίδες.

  Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση, και Καλό Πάσχα!!!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *