Δάσκαλος που δίδασκε και internet δεν είχε…..βαρέθηκε!

Η Σοφία, μητέρα, blogger και καθηγήτρια Αγγλικών έχει πλήρως ενσωματώσει την τεχνολογία και το internet στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας μέσα στην τάξη. Μπαίνουν στο internet,  παρακολουθούν ομιλίες, ακούνε τραγούδια και μαθαίνουν με τον πλέον ευχάριστο και χαλαρό τρόπο. Και αλλοίμονο αν λείψει ένας μαθητής λόγω ασθένειας! Θα λάβει ευχές για περαστικά και εργασίες σε πραγματικό χρόνο, μέσω Facebook!

Photo by Asthma Helper

Η ζωή προχωράει, η τεχνολογία εξελίσσεται, και όλα μπαίνουν στην καθημερινότητα μας.

Η διδασκαλία γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, τουλάχιστον για μένα, με την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων.
Παραδείγματος χάριν, πάμε στο TED, διαλέγουμε μια ομιλία με θέμα που θέλουν τα παιδιά, την ακούμε, την συζητάμε, γράφουμε για αυτό, και μετά την ανεβάζουμε στο facebook, να το δουν και άλλοι.
Κάτι άλλο που μας έχει κάνει όλους στην τάξη να γελάσουμε πολύ, είναι το να ανοίγουμε το facebook και να ρωτάμε κάποιον γιατί δεν έχει έρθει. Μετά του γράφουμε τι κάναμε, τι έχει να διαβάσει και του στέλνουμε περαστικά όλοι μαζί.
Μια μέρα, δεν είχε διαβάσει μια μαθήτρια, και το τι γέλιο κάναμε που αντί να της τα πω, της τα έγραψα στον τοίχο της!
Η απειλή μου είναι, διάβασε γιατί θα σε κάνω πόστ!! Πολύ πλάκα!

Πολλές φορές όταν βαριούνται, ανοίγουμε το youtube διαλέγουμε ένα τραγούδι, το ακούμε, το τυπώνουμε το εξηγούμε, το μαθαίνουμε και κάνα δυο φορές, το γράψαμε στο κινητό και το ανεβάσαμε..Έτσι και λέξεις μαθαίνουμε, και μιλάμε, και ωραία περνάμε..
Εν τω μεταξύ στο ιντερνετ υπάρχουν τόσα ωραία σαιτ με παραμύθια, που τα τυπώνουμε και τα κάνουμε συμπληρωματικό μάθημα, ακόμα και τεστ και όταν το κάνουμε το τεστ όλοι μαζί είναι διαφορετικό από το να το κάνει ο καθένας μόνος του. Δηλαδή, όταν έχουν την ερώτηση μπροστά τους, λέει ο ένας κάτι, συμφωνούν η διαφωνούν οι άλλοι, έχουν αγωνία, είναι σαν παιχνίδι..

Διαβάστε το υπόλοιπο post στο site της Σοφίας κάνοντας κλικ εδώ!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *