Τύποι μαμάδων

Η Mαμά ετών 37 ξεκίνησε το blog της ως ένα ημερολόγιο καταγραφής συμβάντων, θέλοντας παράλληλα να προάγει τις ιδέες του θηλασμού, του φυσικού και φυσιολογικού τοκετού και της δωρεάς των βλαστοκυττάρων σε Δημόσιες Τράπεζες. Ο γιος της ο Δημήτρης στον οποίο αναφέρεται στο blog είναι σήμερα τεσσάρων ετών και έχει πλέον κι έναν αδελφό, τον Νικόλα που είναι 7 μηνών.

Το post που επιλέξαμε για σήμερα και αφορά τους τους τύπους μαμάδων, είναι χιουμοριστικό αλλά περιέχει παράλληλα και γερές δόσεις αλήθειας!

 

Photo by ~PhotograTree~

Μαμά «γερμανικής κοπής»

Είναι η μαμά που όταν έκλαψε το μωράκι της στον πρώτο μήνα της ζωής του το κοίταξε αυστηρά και του είπε «Τί τρέχει; Γιατί κλαίμε;». Αφού συμβουλεύτηκε τον παιδίατρο για το ενδεχόμενο κήλης, άφησε το μοναχογιό της να πλαντάξει επι ώρες αρνούμενη να τον πάρει αγκαλιά για ντάντεμα. Τον άφησε να κλάψει μέχρι που κοιμήθηκε. Είναι η μαμά που δεν θήλασε (για λόγους υγείας, όχι γιατί δεν ήθελε) αλλά του έδωσε μητρικό γάλα που έβγαζε με το θήλαστρο. Η μαμά-γερμανός το πρωί όταν ξυπνάει το μωρό (που κοιμάται μονορούφι όλη νύχτα) δεν τρέχει αμέσως να τον ταϊσει για να πάρει το μωρό το μύνημα πως δε θα ικανοποιούνται όλες του οι επιθυμίες αμέσως στην ζωή. Πίεσε το μωρό της να πάρει πιπίλα και δεν το μετάνοιωσε ποτέ. «Την πιπίλα την κόβεις, το δάχτυλο ποτέ» είναι το μότο της. Εχει άποψη για την ανατροφή των παιδιών και δεν την αλλάζει εύκολα.

Μαμά-αγάπη-πάνω-απ’όλα

Συνήθως είναι η μαμά που θηλάζει. Είναι τρυφερή και έχει διαβάσει αρκετά παιδική ψυχολογία. Αγκαλιάζει τρυφερά και πολύ συχνά το μωράκι της για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες να το κάνει να αιστανθεί ασφάλεια. Δεν πιέζει ποτέ το παιδί για τίποτα γιατί θεωρεί πως «το παιδί ξέρει καλύτερα». Τρέχει αμέσως με το που θα πει κιχ να το πάρει αγκαλιά και γενικά ικανοποιεί κάθε του ανάγκη. Το μωρό της ανταποδίδει με λατρεία και σαφή προτίμηση. αν δεν του αρέσει το αχλάδι θα του δώσει μπανάνα, κι αν δεν του αρέσει η φρουτόκρεμα θα του δώσει γάλα. Πάντως δεν θα το αφήσει νηστικό μέχρι να πεινάσει για να φάει φρούτα! Μερικές εκπρόσωποι του είδους καταφέρνουν να καμαρώσουν το μωράκι τους που μαθαίνει να κοιμάται απλά μόνο του μ’ενα απαλό νανούρισμα στην κούνια (όπως περιγράφουν τα βιβλία). Συνήθως όμως ξυπνάνε σαν νευρόσπαστα κάθε ώρα το βράδυ μέχρι που το παιδί αρχίζει το σχολείο, και ξεχνούν τι θα πει κοινωνικότητα (έξοδος με φίλους, ταξίδια κλπ κλπ)

Συνεχίστε την ανάγνωση στο Μαμά ετών 37 όπου θα ανακαλύψετε κι άλλους δύο μοναδικούς τύπους μαμάδων: τη “Μαμά όπου φυσάει ο άνεμος” και τη “Μαμά-υστερία”. Η συνέχεια εδώ!!!

1 comment for “Τύποι μαμάδων

  1. elina
    16/05/2011 at 4:59 μμ

    μανούλα πάνω απ όλα και σε συνοδεύει η καλή ψυχολογία πάντα σε κάθε βήμα της ζωής σου, οι ακρότητες δεν βλάπτουν αλλά παύουν να χουν γλυκιές αναμνήσεις !!!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *