Για την αδερφή μου

Η Ειρήνη στο ιστολόγιό της Το Μικρό μου Blog, μας ταξιδεύει μαζί της στην περιπέτεια της μητρότητας. Στο post που σας παρουσιάζουμε σήμερα, μιλάει για την αδελφή της και τη στενή τους σχέση και εύχεται μια μέρα και οι δικές της κόρες να είναι τόσο δεμένες όσο είναι εκείνη μαζί της. “Εύχομαι να είναι πάντα κοντά η μια στην άλλη για όλη τους τη ζωή, να αγαπιούνται και να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους.”

Photo by Pink Sherbet Photography

Εχτές έγραψα για τη μικρή μου κόρη, την Αλεξάνδρα μου!
Σήμερα ξημερώνει μια ιδιαίτερη μέρα – τα γενέθλια της δικής μου μικρής αδερφής, της Πόπης. Όταν γεννήθηκε η αδερφή μου ήμουν 3μιση χρονών. Ήμουν πολύ μικρή κι όμως υπάρχουν ακόμα εικόνες από τότε αποτυπωμένες στο μυαλό μου σαν να ήταν χτες.

Θυμάμαι λίγο πριν γεννήσει η μαμά μου ήμασταν στο κρεβάτι της ξαπλωμένες και εγώ χάιδευα την κοιλιά της και περίμενα με ανυπομονησία να κάνει την εμφάνισή του το μωρό μας. Ο γιατρός είχε πει στη μαμά μου πως μάλλον ήταν κορίτσι αλλά δεν ήταν και σίγουρος. Τελικά στις 4 Μαΐου – μια μόλις μέρα πριν τη γιορτή μου – μετά από έναν δύσκολο τοκετό γεννήθηκε το Ποπάκι. Ένα στρουμπουλό, τεράστιο μωρό 4 κιλά. Ήταν πανέμορφη και τη φωνάζαμε “φουστούκο”!
Σήμερα, όταν κοιτάω την Αλεξάνδρα θυμάμαι την αδερφή μου μωρό. Μοιάζουν πολύ. Τα ίδια μεγάλα εκφραστικά μάτια, τα ίδια στρουμπουλά μαγουλάκια.

Όταν η μαμά έφερε την αδερφή μου στο σπίτι είχα βγει στο διάδρομο της πολυκατοικίας – σαν να είναι σήμερα το θυμάμαι- και φώναζα “ήρθε η αδερφούλα μου, ήρθε η αδερφούλα μου!”. Σημασία δεν έδωσα στη μαμά μου που είχα να τη δω τόσες μέρες. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν η παρουσία της Πόπης και ο ενθουσιασμός μου που πλέον δεν θα ήμουν μόνη μου.

Οι γονείς μου έχουν μια φωτογραφία που είμαστε μαζί μέσα στο πάρκο. Η Πόπη μωράκι πανέμορφο κι εγώ σαν τη Νεφέλη με το σγουρό μου μαλλί να της μιλάω και να παίζουμε. Πρόσφατα έβγαλα τα δικά μου παιδιά φωτογραφία σε μια ίδια στιγμή. Κάθε φορά που την κοιτάζω σαστίζω και χαμογελάω.

Νομίζω ότι αυτά είναι τα βιώματα που με έκαναν να θέλω ένα 2ο παιδί.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο blog της Ειρήνης!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *