Τα πρέπει και τα θέλω

Πρώτη γνωριμία με το blog Titikaki Tsomp-Tsomp σήμερα, που δημιούργησε η titi lala ως ένα προσωπικό ημερολόγιο, για να καταγράψει όσα αξίζει να θυμάται.  Ας δούμε τι έχει να πει για τα πρέπει και τα θέλω, και πώς χειρίστηκε το θέμα αυτό όταν η κόρη της αποφάσισε να ανοίξει το συρτάρι και να πετάξει όλα τα φρεσκοπλυμένα και καλοσιδερωμένα ρούχα στο πάτωμα!

Photo by Ross Belmont

Πρέπει να θέλω? Ή μήπως θέλω και πρέπει?Από μικρή κάθε φόρα που κάποιος μου έλεγε τι πρέπει να κάνω, κατέβαζα τα μούτρα μου και έκανα του κεφαλιού μου..Στην περίοδο της εφηβικής επανάστασης,αποφάσισα να μην ξαναακολουθήσω τα πρέπει και να πράττω μόνο “θέλω”. Είχα γράψει παντού την φράση του Οδυσσέα Ελύτη “πιάσε το πρέπει από το γιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι” και κάθε που λιγοψυχούσα την διάβαζα και έπαιρνα κουράγιο..

Μεγαλώνοντας οι δυνάμεις μου λιγόστευαν, κατέβαζα τα μούτρα μου και έκανα αυτό που έπρεπε..Όσο περνούσαν τα χρόνια τα πρέπει έσταζαν σιγά σιγά στην ψυχή μου και την μόλυναν ανεπανόρθωτα,διαπίστωσα ότι αυτό που πολεμούσα ήταν ο ίδιος μου ο εαυτός. Ήμουν ένα μεγαλοπρεπέστατο πρέπει από την κορφή ως τα νύχια!!Ήμουν ένα πρέπει που πιο πρέπει δεν γίνεται..Και τα θέλω που διαλαλούσα τόσα χρόνια τι ήταν?μασκαρεμένα πρέπει.Ήταν μασκαρεμένα πρέπει.

Βρε λες να συμβιβαστώ?αφού πρέπει, δεν πρέπει?

Διαβάστε τη συνέχεια στο blog Τitikaki Τsomp-Τsomp!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *