Όταν τα παιδιά της μαμάς WAHM είναι προσχολικής ηλικίας και μένουν στο σπίτι

Αν και το σημερινό post προέρχεται από το blog Μητέρες και Εργασία από το σπίτι που απευθύνεται σε εργαζόμενες μητέρες που διατηρούν επαγγελματική δραστηριότητα με έδρα το σπίτι τους, οι ιδέες που περιγράφονται μπορούν να αξιοποιηθούν από όλους τους γονείς! Ας μάθουμε λοιπόν από την εμπειρία των μαμάδων που λόγω επαγγέλματος είναι ιδιαίτερα οργανωτικές και ας αξιοποιήσουμε τα μυστικά τους!

Photo by Nixter

Εργασία στο σπίτι σημαίνει πολύωρη συνύπαρξη με τα παιδιά της οικογένειας. Ποιες, όμως, είναι οι ιδιαιτερότητες κάθε ηλικιακής περιόδου; Πώς οργανώνουμε τον χρόνο μας όταν το παιδί είναι συνέχεια μαζί μας;

• Τα μικρότερα παιδιά κοιμούνται στη διάρκεια της ημέρας. Οργανώστε το πρόγραμμά σας γύρω από τις ώρες ύπνου και φαγητού.

• Τις πρωινές ώρες είναι πιο ξεκούραστα και είναι πιο εύκολο να απασχοληθούν μόνα τους για κάποιο χρονικό διάστημα.

• Εργαστείτε το βράδυ αφού κοιμηθούν τα παιδιά αλλά μην υπερβάλλετε. Μετά από λίγο η κούραση της ημέρας υποχωρεί και μπορεί να σας παρασύρει η υπερένταση αλλά και η δημιουργικότητα της δουλειάς. Φυλάξτε δυνάμεις και περιφρουρήστε τον ύπνο σας. Η μαμά WAHM χρειάζεται ύπνο και ξεκούραση!

• Αφήστε τις εργασίες που δεν απαιτούν ειδικές συνθήκες για τις ώρες που είναι ξύπνια. Για παράδειγμα, μην κάνετε επαγγελματικά τηλεφωνήματα τη στιγμή που τα παιδιά παίζουν δίπλα σας και δεν έχετε την απαιτούμενη ησυχία.

• Αν συμβεί κάτι έκτακτο την ώρα του παιχνιδιού ή του φαγητού, έχετε μερικές «εκπλήξεις» έτοιμες. Αν πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσετε το τηλέφωνο, δώστε στα παιδιά ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Ο γιος μου άνοιγε τα συρτάρια με τα ρούχα μας και απασχολούταν πολλή ώρα ήσυχος ενώ έκανα κάτι έκτακτο με ησυχία. Φυσικά μετά έβρισκα ένα βουνό κάλτσες στο πάτωμα αλλά είχε απασχοληθεί πολύ περισσότερο με αυτές παρά με κάποιο οικείο παιχνίδι που δεν είχε πια μεγάλο ενδιαφέρον.

Για πολλά περισσότερα μικρά μυστικά, διαβάστε τη συνέχεια στο blog Μητέρες και Εργασία από το σπίτι!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *