Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί …….και σύρμα!

H Αννίτα, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, μαμά 2 αγοριών και πρόσφατα blogger στο Kids and the city, ψάχνει συνεχώς τρόπους να διασκεδάσει τα παιδιά της και να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητά τους.

Να, λοιπόν τι σκέφτηκε για να μετατρέψουν τις πέτρες από τη θάλασσα σε διακοσμητικό αλλά και χρηστικό ενθύμιο των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Εδώ και μια βδομάδα, που εγκαταλείψαμε το κλεινόν άστυ και ξαμοληθήκαμε στις παραλίες, έχουμε επιδοθεί οικογενειακώς σ’ ένα πολύ δύσκολο και επίπονο σπορ. Ένα σπορ που απαιτεί υπομονή, παρατηρητικότητα, μεγάλη επιδεξιότητα, ισορροπία και συνδυασμό κινήσεων. Το σπορ: «Το κυνήγι της θαλασσόπετρας»!Περιττό να πω ότι έχουμε μαζέψει έναν τόνο πετρούλες, αρκετές για να χτίσουμε ξενώνα (κάτι πήγε στραβά στη διαλογή και τελικά κουβαλήσαμε  στο σπίτι ολόκληρη την παραλία)!  Να πετάξουμε κάποιες από τις πετρούλες μας ούτε λόγος φυσικά! Πως καταφέρνει ένα τετράχρονο μέσα σε ένα λεπτό να δεθεί συναισθηματικά με μία κοτρόνα, δεν το έχω εξηγήσει ακόμη… άγνωστε αι βουλαί του νηπίου! Τι να κάνει η μάνα λοιπόν; Ψάχνει να βρει τρόπους να αξιοποιήσει τα ευρήματα του γιου της που νομίζει ότι ανακάλυψε την Αμερική. Ούτε ο Χριστόφορος Κολόμβος  τέτοια θριαμβολογία!
Να, λοιπόν ένας εύκολος και δημιουργικός τρόπος ο οποίος καθιστά την αγαπημένη μας θαλασσοπετρούλα, διακοσμητικό αλλά και χρηστικό ενθύμιο των καλοκαιρινών μας διακοπών.  Μετατρέψτε  την σε όμορφη βάση-στήριγμα για φωτογραφίες.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του post τις οδηγίες αλλά και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες στο blog Kids and the city!

2 comments for “Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί …….και σύρμα!

 1. 11/09/2011 at 10:39 μμ

  Ελένη χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε το ιστολόγιο κι ευχαριστούμε για το μήνυμα και τη θετική ανατροφοδότηση!
  Η χαρά μας κι εμάς είναι μεγάλη όταν βρίσκουμε και παρουσιάζουμε νέα αξιόλογα ιστολόγια αλλά αυτή τη φορά το μπράβο πηγαίνει λίγο περισσότερο στον Χρήστο γιατί ήταν δική του η ανακάλυψη!
  Τους χαιρετισμούς από την ιδιαίτερα ζεστή Αθήνα. Ελπίζουμε να σε δούμε και πάλι από κοντά σύντομα! :-)
  – Άσπα

 2. 10/09/2011 at 12:07 μμ

  Μπράβο Άσπα που το βρήκες αυτό το ιστολόγιο. Κι εμείς έχουμε πετρούλες άπειρες και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε. Συχνά ψάχνω για τέτοιες ιδέες. Επισκέφτηκα το kids and the city και μου άρεσε πολύ.

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *