Τι πρέπει να κάνω για ένα σωστό blog;

Μία εργαζόμενη μαμά τριών παιδιών, αποφασίζει να αρχίσει το δικό της blog, το Τρία Τέκνα και να το κάνει όσο καλύτερα μπορεί. Διαβάστε τις σκέψεις της, τις συζητήσεις με το σύζυγό της πάνω στο θέμα και τις αποφάσεις που πήρε για το νέο της ξεκίνημα! 

Photo by Johan Larsson

Τι πρέπει να διαθέτει to blog μίας μαμάς, που έχει και – σημειώστε παρακαλώ – πολύ περιορισμένο χρόνο έως καθόλου – για να γίνει ευπρόσωπο; Να είναι trendy, να είναι θελκτικό στους επισκέπτες;

“Πρωτοτυπία”, μου είπε ο σύζυγος… “Τα περισσότερα blog γονέων και δη μαμάδων είναι γεμάτα από αναδημοσιεύσεις άρθρων, λίστα με άλλες συνδέσεις, αναμασημένα θέματα κτλ.”

“Πρωτοτυπία, ε;” σκέφτηκα… Φοβερή πρωτοτυπία να έχεις 3 παιδιά… και να δουλεύεις… Κάτι σαν τη Μαίρη Παναγιωταρά δηλ. Και μένα Μαίρη με λένε άλλωστε από μία… διαβολική σύμπτωση.

“Από την άλλη”, συνέχισε ο σύζυγος, ” μπορείς ακριβώς να μιλήσεις γι’ αυτά που δε λένε ποτέ οι γυναίκες και δη οι μάνες αλλά που είναι συνυφασμένα με την καθημερινότητά τους, που είναι η ρουτίνα που τις βγάζει έξω από τα ρούχα τους, που δε μιλάνε γι αυτή γιατί ακριβώς δεν αντέχουν ούτε καν να τη σκεφτούν…”

“Τρελλή επιτυχία”, του λέω, “θα είχε ένα τέτοιο blog. Ούτε να σκεφτούν δε θα ήθελαν οι μάνες στις οποίες απευθύνομαι αυτήν την ρουτινιάρικη καθημερινότητα, πόσο μάλλον να είναι τόσο μαζώχες που να ψάξουν και συγκεκριμένο blog για να τη διαβάζουν…”

Ξέρεις κάτι; Τελικά αποφάσισα… Θα γράψω όχι για να με διαβάσουν… Θα γράψω για να νιώσω καλά εγώ… αν έχω ανάγκη να μοιραστώ κάτι, θα το κάνω… αν έχω ανάγκη να αναπαραγάγω κάτι, επίσης θα το κάνω… αν μ’ αρέσει ένα μπλογκ και θέλω να το αναφέρω ή να αναμασήσω την ίδια είδηση, θα το κάνω… δε θέλω περιορισμούς…

Συνεχίστε την ανάγνωση στο blog Τρία Τέκνα και γιατί όχι; Ξεκινήστε κι εσείς το δικό σας blog! 

2 comments for “Τι πρέπει να κάνω για ένα σωστό blog;

  1. mamadesmpampades
    18/10/2011 at 2:48 μμ

    Χαιρόμαστε πολύ Λίτσα που μας ανακάλυψες και έτσι ανακαλύψαμε και μεις εσένα!
    Μπήκες στον reader μας και στην λίστα μας! 😀

  2. 18/10/2011 at 2:40 μμ

    Ξεχωριστό blog που μόλις απέκτησε μια φίλη…

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *