Μια νέα μαμά, ένας νέος θεσμός: Baby shower… “λούστε το μωρό με δώρα”

Την Έλενα την γνωρίσαμε και την λατρέψαμε εδώ και μερικά χρόνια ως chichipiru και μέσα από τις συμβουλές της για ένα όμορφο σπίτι που μας έδινε στο blog της. Αφού παντρεύτηκε και έζησε την διαδικασία της προετοιμασίας ενός γάμου και αφού η κρίση την άφησε χωρίς δουλειά, αποφάσισε να δημιουργήσει την δική της δουλειά με έναν τρόπο που να θυμίζει παιχνίδι…Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί και εγέννετο το Rockpaperscissors. Και επειδή η chichipiru είναι μεγάλο ψαχτήρι (μπορεί να είναι και η πρώτη φανατική του pinterest στην Ελλάδα!) και μονίμως ανήσυχο πνεύμα δεν άργησε να υιοθετήσει και να διαδώσει  τον θεσμό του baby shower και στην χώρα μας. Και επειδή πραγματικά δεν τον γνωρίζαμε τον θεσμό αυτό μας έγραψε δύο πράγματα για να μάθουμε και μεις:

 

photo by RockPaperScissors

Πολλοί μας ρωτάνε τι είναι τοBaby shower και αν πρόκειται για κάποιο λούσιμο του μωρού! Ουσιαστικά ναι! Πρόκειται για “λούσιμο” της μέλλουσας μαμάς με δώρα!

Τα baby shower ξεκίνησαν στα τέλη του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου όπου ήταν για τις οικογένειες και τους φίλους μια ευκαιρία να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός. Η παράδοση έλεγε ότι μόνο γυναίκες παρίστανται σε μια τέτοια συνάντηση. Σήμερα όμως στη γιορτή συμπεριλαμβάνονται και μπαμπάδες, παππούδες κ.ο.κ. εφόσον το κρίνουν και το εγκρίνουν οι οικοδέσποινες.

Στην πρόσκληση σε baby shower κοινοποιείται το φύλο του μωρού, οπότε είναι εύκολο για τους καλεσμένους να φέρουν αντίστοιχα δώρα. Εμείς το θεωρούμε και μια εκδήλωση που αποτελεί μια επιπλέον “βοήθεια” στη νέα αυτή αρχή του ζευγαριού. Σε περιπτώσεις που οι γονείς έχουν επιλέξει να μη μάθουν το φύλο του παιδιού, τότε οι καλεσμένοι φροντίζουν για πιο “ουδέτερα” δώρα.

Είναι από τις καλύτερες εκπλήξεις που μπορούν να κάνουν οι φίλες σε μια μέλλουσα μαμά!

Η ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα συγκινητική για την μαμά καθώς εισπράττει την αγάπη από τις φίλες για το αγέννητο μωρό της, συνηδητοποιεί ότι ο καιρός πλησιάζει και νιώθει ενθουσιασμό και χαρά με τα όμορφα δώρα που την “λούζουν” οι φίλες της!

Το “τελετουργικό” ενός baby shower περιλαμβάνει συνήθως τσάι ή καφέ αφού γίνεται απογευματινές ώρες, μπαλόνια και λουλούδια για διακόσμηση, γλυκά και μικρά τοστάκια, πολλή πολλή αγάπη!

Στο εξωτερικό τα baby shower έχουν “θέμα”, κάτι που προτείνω και γω μέσα από το RockPaperScissors. Ακόμα δίνεται η ευκαιρία στις καλεσμένες να γράψουν τις ευχές για την μαμά και το μωράκι της, πολλές πολλές φωτογραφίες και φυσικά άνοιγμα των δώρων και φωτογραφία χωριστά με την κάθε καλεσμένη!

Ίσως τα πολλά λόγια δεν ωφελούν για αυτό και η Έλενα έχει βγάλει πολλές φωτογραφίες στο site της από διάφορα baby showers που έχει οργανώσει (όπως το micro site που έφτιαξε για το baby shower της Μιράντας) αλλά και φυσικά και από το δικό της… που έγινε λίγες ημέρες πριν μιας και…. σήμερα γεννάει!!!

Έλενα σου ευχόμαστε με έναν πόνο και πολλά πολλά χαρούμενα παιδικά πάρτυ απο εδώ και μπρος!Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *