Με τα γαλλικά του, το πιάνο του και τα iphone apps του!

Ένας 12χρονος από την Αμερική παραδίνει μαθήματα επιτυχίας μέσα από μία ομιλία του στο σε ένα Tedx event στο Manhattan των ΗΠΑ.
Σε αυτή την ηλικία έχει ήδη κατορθώσει και εχει δημιουργήσει 5 εφαρμογές iphone με πιο επιτυχημένη αυτή που … χτυπάς τον Justin Bieber να έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία μεταξύ των συμμαθητών του (φαντάζεσετε τι αντίστοιχη επιτυχία θα είχε για τα αγοράκια στην Ελλάδα μια παρόμοια εφαρμογή για την Patty!)

Θα μπορούσε η είδηση αν προβαλλόταν από τα κανάλια να έδινε έμφαση στην ιδιοφυία του μαθητή, στο ταλέντο του και σε όλα τα παρόμοια κλισέ με τα οποία μας τρέφουν.

Αλλά ο ίδιος ο μαθητής δεν μιλάει για το ταλέντο του, ούτε τονίζει κάποια ιδιαίτερη αρετή του. Στον ίδιο χρόνο που άλλα παιδιά στην ηλικία του κάνουν εξωσχολικά μαθήματα, όπως βιολί ή ποδόσφαιρο, αυτός έπεισε τους γονείς του να του κάνουν μαθήματα προγραμματισμού.
Ο προγραμματισμός υπολογιστών ή εφαρμογών δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη ευφυία ή ταλέντο. Θέλει μελέτη, εξάσκηση και σίγουρα ένας δάσκαλος θα φέρει πιο σύντομα και καλύτερα αποτελέσματα! Όπως ακριβώς γίνεται και με ένα μουσικό όργανο, με ένα άθλημα στο οποίο θέλουμε το παιδί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, με μία ξένη γλώσσα.

Και αν τελικά τον προηγούμενο αιώνα αποτελούσαν απαραίτητα εφόδια τα γαλλικά, το πιάνο ή ένα άθλημα, μήπως σήμερα πρέπει να προστεθούν και πιο σύγχρονες επιλογές, όπως ο προγραμματισμός υπολογιστών ή κινητών, η σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής διαδικτύωσης, ή ακόμη και μαθήματα επιχειρηματικότητας με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και στον άνθρωπο;

Προς το τέλος ο 12 χρονος Thomas Suarez λέει μια μεγάλη αλήθεια: “These days students usually know a little bit more than the teachers with the technology…“, πόσο δε μάλλον σε σχέση με τους γονείς τους …
Μήπως θα πρέπει όλοι, γονείς και δάσκαλοι, να αναλογιστούμε ότι προετοιμάζοντας τα παιδιά μας να βγούν και να ανταγωνιστούν σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον (είτε αυτό μας αρέσει είτε όχι) πρέπει πρώτοι εμείς να συνειδητοποιήσουμε τι είδους επιπρόσθετα εφόδια χρειάζονται και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούμε και μεις μαζί τους;

(η είδηση είναι από εδώ)

3 comments for “Με τα γαλλικά του, το πιάνο του και τα iphone apps του!

  1. 15/11/2011 at 8:10 μμ

    Και μετά την ανάρτησή μας μπορείτε να διαβάσετε και το κείμενο της Ασπας…

    Τι διδάσκουμε στα παιδιά για την επιχειρηματικότητα και τα χρήματα;

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *