Δέκα τρόποι για να αντιμετωπίσετε την κρίση

Η Μαριάμ, μητέρα δύο παιδιών, γράφει στο blog της Personalmother με χιουμοριστική διάθεση και μεγάλες δόσεις ρεαλισμού. Στο post που σας παρουσιάζουμε σήμερα ασχολείται με το νούμερο ένα πρόβλημα της εποχής μας: Την κρίση και πώς να την αντιμετωπίσουμε. Τρόποι υπάρχουν! Δέκα στον αριθμό (+ένας bonus!) 

Photo by HikingArtist.com

Επειδή βαθιά πιστεύω πως κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του κι επειδή κάτι τέτοιες μέρες όποιος ζει σε αυτή τη χώρα νιώθει πως δεν θα αποφύγει τα χάπια σκέφτηκα  ότι πρέπει να βρω κάποιες λύσεις που θα βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο στην επιβίωση -για τη διαβίωση έχει αναλάβει άλλος.

Λοιπόν, πρώτον και κύριον  κοιμήστε το μωρό. Όποιος έχει μωρό στο σπίτι καταλαβαίνει τί λέω, όποιος δεν έχει να κάνει το σταυρό του και να χαρεί την ησυχία του.

Δεύτερον αντιμετωπίστε την κατάσταση με χιούμορ. Μόνο να σκεφτεί κανείς τις μεγάλες δηλώσεις μεγάλων ανδρών που έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα αρκεί. Πίσω από την γελοιότητα είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ευθυμία.

Τρίτον κάντε μία ιστορική αναδρομή. Πολλές φορές στο παρελθόν θα βρείτε χρεωκοπίες, δημοψηφίσματα, διαφωνίες, αν και τέτοια διαπόμπευση δεν τη συναντάει κανείς συχνά στο παρελθόν.

Τέταρτον σκεφτείτε τα χειρότερα. Πάντα θα υπάρχει κάτι που μας προκαλεί φόβο και δέος. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να μας συμβεί. Πώς να το κάνουμε! Υπάρχουν και χειρότερα.

Πέμπτον εστιάστε στις απορίες των παιδιών σας. Συνήθως αναρωτιούνται ενδιαφέροντα πράγματα που  αποσπούν την προσοχή.

Έκτον εστιάστε στο εθνικό φρόνημα των παιδιών. Τί καλά που ακόμα τα πεντάχρονα πιστεύουν ότι ζουν στην πιο όμορφη, στην πιο θαρραλέα, στην πιο καλή χώρα του κόσμου!

Έβδομον φτιάξτε έναν καφέ. Έχει ευεργετικές επιδράσεις στην ψυχολογία του ατόμου -ειδικά μιας άυπνης μαμάς.

Διαβάστε τους υπόλοιπους 3 τρόπους (συν έναν τελευταίο μπόνους με τον οποίον σίγουρα θα ενθουσιαστείτε) στο blog Personalmother!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *