Οι φωτογραφίες και το βίντεο της χρονιάς – στα δικά μας τα μάτια

Δύο φωτογραφίες και ένα βίντεο που θα σας αγγίξουν… Οι φωτογραφίες παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό του National Geographic για τη φωτογραφία της χρονιάς – τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώνονται αύριο – ενώ το βίντεο παρουσιάστηκε σε συνέδριο στην Αμερική και δημοσιεύτηκε στο site του TED πριν από λίγες ημέρες.

 

Μεταξύ δύο κόσμων

Μεταξύ δύο κόσμων: Μία μαμά γεννάει το γιο της. Η φωτογραφία αποτυπώνει τη μεγαλειώδη στιγμή που μία μαμά πρωτογνωρίζει το γιο της. Το μισό μωρό είναι μέσα στη μητέρα του και το μισό έρχεται στον κόσμο, οδηγούμενο από τα ίδια τα χέρια της μητέρας του. Τη φωτογραφία την τράβηξε η φίλη της μαμάς και μαία, που ήταν παρούσα.

Τοποθεσία: Summertown, Tennessee
Φωτογραφία και λεζάντα της Tara Garner [via]

 

Η πεντάμορφη και το τέρας

Η πεντάμορφη και το τέρας: Η φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα χωριό στο Νότιο Λάος. Οι συνθήκες ζωής αυτών των ανθρώπων μας μεταφέρουν τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω. Είναι φτωχοί και δεν έχουν να δώσουν τίποτα στα παιδιά τους να παίξουν, παρά μόνο ζώα που περιφέρονται ανενόχλητα εδώ κι εκεί. Μερικές φορές κάποιο από αυτά πιάνεται και καταλήγει να κρέμεται πάνω από το παιδί για να το διασκεδάσει.

Τοποθεσία: Νήσος Don Khong, Laos
Φωτογραφία και λεζάντα της Luciana Belsito [via]

 

 

Και για το τέλος, μία απεικόνιση που δείχνει με πρωτόγνωρο τρόπο την πορεία από τη στιγμή της σύλληψης ως τη γέννηση.  Αν θέλετε να μεταβείτε κατευθείαν στο σημείο που ξεκινάει η απεικόνιση και να παρακάμψετε την εισαγωγική ομιλία, μετακινήστε τη μπάρα στο στο δεύτερο λεπτό.

Όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που θα ανακοινωθούν αύριο, οι παραπάνω φωτογραφίες αλλά και το βίντεο συγκινούν, συναρπάζουν και μαγεύουν. Ας αφήσουμε τα συναισθήματα που νιώθουμε βλέποντάς τα, να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές μας και να μας παρασύρουν…

2 comments for “Οι φωτογραφίες και το βίντεο της χρονιάς – στα δικά μας τα μάτια

  1. 13/12/2011 at 9:43 μμ

    Υπέροχες εικόνες….Ιδίως η πρώτη, είναι συγκλονιστική!!

    • 14/12/2011 at 10:34 μμ

      Η πρώτη έχει πραγματικά κερδίσει όλες τις εντυπώσεις. Ανυπομονούμε να μάθουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για να δούμε αν τελικά κέρδισε!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *