Ασφαλής Αναζήτηση Google: Ένα εργαλείο για παιδιά

Χθες οι Μαμά…δες, Μπαμπά…δες παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση που έκανε η Google στο Hilton για το Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας. Μεταξύ των αρκετών θεμάτων που συζητήθηκαν και αφορούσαν την ασφαλή πλοήγηση στο internet, έγινε αναφορά και στο εργαλείο ασφαλούς αναζήτησης της Google που σας το παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, για να το γνωρίσετε κι εσείς.

Η Ασφαλής Αναζήτηση Google έχει σχεδιαστεί ως φίλτρο για τον έλεγχο των ιστότοπων οι οποίοι περιέχουν σεξουαλικό περιεχόμενο και την κατάργησή τους από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Παρόλο που κανένα φίλτρο δεν είναι 100% ακριβές, η Ασφαλής Αναζήτηση, βοηθάει στην παράλειψη από τα αποτελέσματα, διαφόρων sites που ίσως θα προτιμούσατε να μην εμφανίζονται σε εσάς ή τα παιδιά σας.

Για να ενεργοποιήσετε την Ασφαλή Αναζήτηση: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις Αναζήτησης  όπου θα διαπιστώσετε ότι από προεπιλογή, η Μέτρια Ασφαλής Αναζήτηση είναι ενεργοποιημένη. Αν προτιμάτε, μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμισή σας σε Αυστηρό φιλτράρισμα για να βοηθήσετε στο φιλτράρισμα ανάρμοστων κειμένων, καθώς και εικόνων.

Επίσης αν ανησυχείτε ότι κάποιος μπορεί να αλλάξει τη ρύθμιση Αυστηρής Ασφαλούς Αναζήτησης, μπορείτε να προστατεύσετε τη ρύθμιση με έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το Κλείδωμα Ασφαλούς Αναζήτησης. Για να χρησιμοποιήσετε το κλείδωμα Ασφαλούς Αναζήτησης, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις αναζήτησης στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας του Google. Επιλέξτε «Αυστηρό φιλτράρισμα» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή «Κλείδωμα Ασφαλούς Αναζήτησης». Αφού κλειδώσει, η σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης του Google θα είναι εμφανώς διαφορετική για να υποδεικνύει ότι η Ασφαλής Αναζήτηση είναι κλειδωμένη.

Για πολύ αναλυτικότερες πληροφορίες δείτε το σύντομο βιντεάκι:

 

Όπως λέει και το βίντεο στο τέλος βέβαια, κανένα εργαλείο δεν είναι υποκατάσταστο της επίβλεψης ενηλίκου.

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας εμείς, στα πρώτα τους βήματα. Το internet δεν το βλέπουμε ως ένα αφιλόξενο και τρομακτικό μέρος, το βλέπουμε ως έναν νέο συναρπαστικό κόσμο! Ας μάθουμε όμως εμείς στα παιδιά μας να ψάχνουν, να αξιολογούν και να περιηγούνται – υπό την επίβλεψή μας –  ώστε να τα προετοιμάζουμε για τη στιγμή που θα πάψουμε να είμαστε δίπλα τους.

Το εργαλείο ασφαλούς αναζήτησης της Google, είναι βεβαίως καλοδεχούμενο και βοηθάει πολύ τους γονείς! Καλές αναζητήσεις!

6 comments for “Ασφαλής Αναζήτηση Google: Ένα εργαλείο για παιδιά

 1. 29/04/2014 at 9:13 μμ

  https://www.youtube.com/watch?v=CxQpF7Vfq44&list=UU9_1_MafTj2V-cOQ_WcRFtA

  Δείτε στα Ελληνικά τον ηλεκτρονικό οδηγό για την ασφαλή αναζήτηση.

  • mamadesmpampades
   29/04/2014 at 11:01 μμ

   Ευχαριστούμε. :)

 2. seo
  10/01/2014 at 10:30 πμ

  Χρήσιμο και ενδιαφέρον post. Και ιδιαίτερα επίκαιρο γιατί όσο περνά ο χρόνος τόσο οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στο διαδίκτυο για τα παιδιά αυξάνονται. Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε παιδεία για την ασφαλή πλοήγηση και να την μεταδώσουμε στα παιδιά μας. Ενέργειες όπως αυτή της Google βοηθάνε πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

 3. 15/02/2012 at 5:17 μμ

  «Το εργαλείο ασφαλούς αναζήτησης της Google, είναι βεβαίως καλοδεχούμενο και βοηθάει πολύ τους γονείς!»
  … και τους δασκάλους! Μία φορά, για ένα παιχνίδι με λέξεις, στο σχολείο [δημοτικό], ψάχναμε λέξεις από «Γ» και το auto-suggest όλο κάτι λέξεις που ξεκινούσαν από «Γαμ…» μας πρότεινε. Αλλάξαμε γράμμα άμεσα!

  • 16/02/2012 at 9:39 πμ

   Όλοι οι υπολογιστές του σχολείου με “ασφαλή αναζήτηση” λοιπόν! Και “κλείδωμα” για να είμαστε σίγουροι! :)

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *