Το παιχνιδάδικο του Caine

Είναι μερικά βίντεο που όταν τα δεις σου μένουν χαραγμένα στην μνήμη.

Το παρακάτω βίντεο είναι ένα από αυτά.

O Caine είναι ένα παιδί 9 χρονών. Φαφουτάκι ακόμα, με μια πανέξυπνη φάτσα!

Στο βίντεο αυτό που είναι ένα είδος ντοκιμαντέρ ο κινηματογραφιστής που έτυχε να περνάει έξω από το μαγαζί του μπαμπά του Caine αντελήφθη ότι το παιδί είχε στήσει ένα δικό του μαγαζί με παιχνίδια arcade… σαν και αυτά που παίζαμε κάποτε στα “μπλιμπλικάδικα” ή “UFO” των δικών μας παιδικών μας χρόνων.

Το μαγαζί αυτό είχε ακόμη ένα πράγμα ασυνήθιστο… ήταν όλο φτιαγμένο από κούτες και άλλες πατέντες εκπληκτικές όπως αυτή με τα κομπιουτεράκια για να ελέγχει τα σωστά αληθινά εισητήρια!

Αλλά δεν ερχόταν κόσμος… παρόλο που ο Caine ήταν εκεί από το πρωί ως το βράδυ… και περίμενε τους πελάτες και βελτίωνε τα παιχνίδια του Caine’s Arcade…

 

Τώρα διαθέστε 10 λεπτά και δείτε το βίντεο. Και ας μην καταλαβαίνετε πολλά στην αρχή…  (από το σημείο που σας περιγράψαμε και ως) στο τέλος θα καταλάβετε πολλά!

 


Μπορείτε τώρα να πείτε στον εαυτό σας τι είναι αυτό που είδατε;

Σας ενθουσίασε;

Σας συγκίνησε;

Το βρήκατε απλά αδιάφορο;

Δεν χρειάζεται να μας απαντήσετε. Εμείς θα σας παραθέσουμε τις δικές μας σκέψεις!

Μας τσίγκλισε λίγο o Seth Godin σε ένα μικρό του ποστ λέγοντας ότι τρία πράγματα που πρόσεξε ιδιαίτερα.

Ο Caine ακολούθησε το όνειρό του, το όραμα του αν θέλετε ανεξάρτητα αν ο κόσμος θα ανταποκρινόταν… που αρχικά δεν ανταποκρίθηκε. Αλλά δεν τον ένοιαξε… τον ένοιαζε να είναι καλό και να γίνεται καλύτερο!

Το αίσθημα που ένιωσε ο Caine βλέποντας όλο αυτό τον κόσμο να τον περιμένει δεν περιγράφεται… είναι η στιγμή της επιτυχίας. Ένα μάθημα ζωής στα 9 του χρόνια.

Τα social media ενώνουν κόσμο, ενώνουν ανθρώπους που χαίρονται να βοηθούν, που στο όραμα ενός αγνώστου δεν διστάζουν να κινητοποιηθούν. 10 ημέρες μετά το ανέβασμα του βίντεο εκατομύρια ανά τον κόσμο μιλάνε για τον Caine… ένα μικρό αγόρι.

Σε όλη την ιστορία βλέπουμε ελάχιστα τον πατέρα του, πρωταγωνιστής είναι το παιδί αλλά και ο πατέρας του που πίστεψε σε αυτόν και τον άφησε να δημιουργήσει ένα παιχνιδάδικο σε ένα χώρο για μεγάλους με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Τίποτα δεν είναι για πέταμα. Είναι μια παγκόσμια τάση που εξαπλώνεται. DIY απίθανες ιδέες μας κατακλύζουν από παντού στα κοινωνικά δίκτυα… οι άνθρωποι μετά από μια μεγάλη παρένθεση και πάλι χρησιμοποιούν τα χέρια τους, κάνουν χειροτεχνίες… και αυτό αποτυπώνεται και στα παιδιά μας και πάλι.

Τέλος το χαμόγελο του Caine. Το χαμόγελο της δημιουργίας… ένα δώρο ανεκτίμητο που πρέπει να προσφέρει ο κάθε γονιός στο παιδί του.

Σε ευχαριστούμε Caine!

1 comment for “Το παιχνιδάδικο του Caine

  1. 26/09/2012 at 11:19 μμ

    Μάθημα ζωής: να βρούμε τι μας αρέσει, να το κάνουμε με πάθος, να μην σκεφτόμαστε αν θα βγάλουμε χρήματα αλλά ότι μας αρέσει η ενασχόληση μ’ αυτό και κάποτε θα έρθει η επιβράβευση. Η αγάπη και η θετική ενέργεια κάνουν το θαύμα τους.

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *