Η κουκουβάγια και η πέρδικα

Όλοι οι γονείς βλέπουμε τα παιδιά μας ως μικρά θαύματα – και είναι – αλλά μήπως μερικές φορές το παρακάνουμε όταν τα συγκρίνουμε με άλλα παιδιά; Το σημερινό post από το blog Πώς έγινα μάνα, ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα με χιούμορ και ειλικρίνεια! 

Έχετε ακουστά το παραμύθι της κουκουβάγιας και της πέρδικας που η καθεμία νόμιζε το παιδί της ομορφότερο από όλα τ’ άλλα; Παρόλο που καμιά φορά γίνομαι κουκουβάγια, προσπαθώ να το ελέγχω για να αποφεύγω παρεξηγήσεις. Όμως κάποιοι άλλοι γονείς αποτυγχάνουν παταγωδώς να κρύψουν το άγχος τους να αποδείξουν ότι το παιδί τους εκτός από ομορφότερο είναι και προικισμένο με την ευφυΐα αστροφυσικού ή πυρηνικού επιστήμονα, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σκηνικά απείρου κάλλους στην παιδική χαρά.

Γενικά η παιδική χαρά αποτελεί χώρο έλξης όχι μόνο μεγαλύτερων ή μικρότερων παιδιών αλλά και των γονέων ή άλλων συγγενών τους που τα προσέχουν. Είναι χώρος κοινωνικών επαφών και νέων γνωριμιών. Τα παιδιά όντας ελεύθερα από κοινωνικούς περιορισμούς δεν διστάζουν να μιλάνε, να παίζουν και να κάνουν εύκολα παρέα μεταξύ τους. Οπότε αναγκαστικά κι οι γονείς μιλάνε μεταξύ τους.

“Πόσο είναι το δικό σας;” Πόσες φορές έχω μετανιώσει που το έχω ρωτήσει! Τα παιδιά κάτω των δύο ετών μπορεί να μοιάζουν είτε μικρότερα είτε μεγαλύτερα από την ηλικία τους. Αν πέσεις λοιπόν σε παιδάκι που μικροδείχνει σε σχέση με το δικό σου, ο γονέας κατσουφιάζει και εσύ νομίζεις ότι έκανες τη γκάφα του αιώνα.

Μετά από πολλά “κούνια μπέλα”, η συνομιλία συνήθως εξελίσσεται σε τεστ γνώσεων: “Πες Γιωργάκη, δύο!” λέει ο πατέρας του Γιωργάκη. Ο Γιωργάκης, που είναι 20 μηνών, δεν βγάζει μιλιά και τον κοιτάζει με απορημένο βλέμμα. “Μα, σας ορκίζομαι πρώτα είπε δύο και μετά μπαμπά!” λέει ο αναστατωμένος πατέρας που το τέκνο του δεν υπάκουσε στις εντολές του. Αναρωτιέμαι λοιπόν κι εγώ από μέσα μου, μήπως τελικά το παιδί ήθελε να μιλήσει ιταλικά και τους έλεγε Dio= Θεέ (δηλ. πότε επιτέλους θα με αφήσουν ήσυχο αυτές τις ενοχλητικές ερωτήσεις;). Μήπως τελικά πρόκειται περί μετεμψυχώσεως του Leonardo Da Vinci; Επειδή όμως μάλλον θα με περνούσε για τρελή χαμογέλασα και είπα “Δεν πειράζει, αφήστε τον, όποτε θέλει αυτός θα το πει.”

Συνεχίστε την ανάγνωση στο blog Πώς έγινα μάνα για περισσότερα απολαυστικά παραδείγματα… κουκουβάγιας και πέρδικας αλλά και το συμπέρασμα το οποίο μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους! 

photo by Hello Mizu 

1 comment for “Η κουκουβάγια και η πέρδικα

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *