Πώς έγινα πατέρας (μέρος πρώτο)

Μετά το post Η κουκουβάγια και η πέρδικα στο οποίο γνωρίσαμε τη μαμά πίσω από το blog Πώς έγινα μάνα, σήμερα θα γνωρίσουμε και τον μπαμπά! Μοιράζεται τα συναισθήματα του από τότε που πρωτοάκουσε ότι θα γίνει πατέρας μέχρι τη στιγμή που πρωτοέπιασε το μωρό στα χέρια του…   

 

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς το συναίσθημα που νιώθεις από την πρώτη ανακοίνωση του “θα γίνεις πατέρας” μέχρι και την στιγμή εκείνη που κρατάς για πρώτη φορά στα χέρια σου το νεογέννητο παιδί σου. Γενικά είναι μια μετάβαση από διάφορα στάδια η οποία απλά δεν περιγράφεται. Σε γενικές γραμμές όμως τα στάδια είναι τα εξής.

1. Το πρώτο ΣΟΚ.

Το σοκ δεν το έβαλα κατά λάθος με κεφαλαία, το έγραψα έτσι γιατί είναι μεγάλο. Όχι βέβαια την πρώτη εκείνη στιγμή που θα το μάθεις αλλά λίγο αργότερα που θα το συνειδητοποιήσεις. Τότε είναι που σου περνάνε από το μυαλό χιλιάδες σκέψεις από το πως θα είναι να είσαι πατέρας μέχρι και το τώρα τι κάνω. Όσο έτοιμος και να είναι κανείς οι ώρες που θα αναζητήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι αμέτρητες. Και φυσικά μπαίνουν στο παιχνίδι και τα συγγενικά πρόσωπα. Ο κάθε διαθέσιμος συγγενής ο οποίος έχει την παραμικρή πληροφορία για το θέμα θα γίνει δέκτης αμέτρητων ερωτήσεων που θα τον κάνουν να νιώθει όπως οι τριακόσιοι του Λεωνίδα απέναντι στα βέλη των Περσών. Σε παρόμοια άρθρα στο διαδίκτυο θα δείτε να σας συνιστούν ψυχραιμία. Εγώ δεν θα κάνω κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά δεν έχει νόημα. Το άγχος από εδώ και πέρα ήρθε για να μείνει. Μία μόνο συμβουλή μπορώ να σας δώσω. Μην πιστεύετε ότι διαβάζετε στο διαδίκτυο και αν νομίζετε ότι ο/η γυναικολόγος της γυναίκας σας δεν σας τα λέει καλά επισκεφτείτε και άλλον.

 

2. Οι πρώτοι τρεις μήνες.

Σε αυτό το στάδιο θα νομίζετε ότι η γυναίκα σας μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε κάποιο είδος εύθραυστου αντικειμένου π.χ. μπιμπελό, κρυστάλλινο διακοσμητικό ή κάτι παρόμοιο. 

 

Συνεχίστε την ανάγνωση εδώ! Διαβάζουμε συχνά πώς βιώνουν οι μαμάδες το θαύμα της εγκυμοσύνης, αλλά είναι συναρπαστικό όταν μπορούμε να διαβάζουμε και τις σκέψεις των μπαμπάδων! 

1 comment for “Πώς έγινα πατέρας (μέρος πρώτο)

  1. 24/09/2012 at 12:53 μμ

    Ευχαριστούμε Μαμά…δες Μπαμπά…δες! Καλή συνέχεια!

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *