Τι θα κερδίσω αν φτιάξω και εγώ το δικό μου blog;

To Μαμά…δες, Μπαμπά…δες δημιουργήθηκε πριν από τρία περίπου χρόνια με σκοπό να ενώσει όλους τους γονείς bloggers κάτω από την ίδια στέγη και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της κοινότητας των μαμάδων και μπαμπάδων bloggers. Είναι μεγάλη μας η χαρά που η κοινότητα αυτή μεγαλώνει πλέον ραγδαία και δουλεύουμε συνέχεια προς αυτή την κατεύθυνση.  (Περισσότερες… σημαντικές ανακοινώσεις, σύντομα. Παραμείνετε συντονισμένοι!)
Το σημερινό post της Αγγέλας από το Mamaggela που είναι μία νέα δυναμική blogger και μαμά, εξηγεί τι έχει να κερδίσει κάποιος φτιάχνοντας το δικό του blog, και καλεί εσάς, ναι εσάς, να ξεκινήσετε το δικό σας! 

 

blogging“Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι;” ή ”Πες μου το blog σου να σου πω ποιος είσαι;”

Στην εποχή μας; Μάλλον το δεύτερο!

 Όλοι -και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι :) – πρέπει να έχουν ένα blog!

Ναι, μιλάω και για εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή αυτό το άρθρο!

Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο οι πιθανότητες είναι να είστε κάποιος που εργάζεστε ή έχετε στενή σχέση με το διαδίκτυο.

 

Και τώρα θα σκέφτεστε: μα εγώ γιατί να έχω blog, τι έχω να πω, έχω κάτι να προσφέρω, δεν ξέρω πως να φτιάξω ένα blog, θα με διαβάζει κανείς?

 

Ας ξεκινήσουμε με τα οφέλη που θα έχετε αν δημιουργήσετε ένα blog για τον εαυτό σας.

 

1. Ναι, έχεις και ΕΣΥ φωνή και μια ιστορία να μας πεις!

 Μια νέα φωνή, μια νέα ιστορία η οποία μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες ανθρώπους μέσα από τη δύναμη του Διαδικτύου.

 Πολλοί από εσάς ίσως να σκέφτεστε ότι υπάρχουν ήδη χιλιάδες bloggers που γράφουν για το ίδιο θέμα. Ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό που είναι επίσης αλήθεια είναι ότι κανένας από αυτούς τους bloggers δεν έχει… τη δική σας φωνή!

 Κάθε blogger έχει διαφορετικό στυλ που γράφει, διαφορετικό τρόπο που παρουσιάζει και αναλύει τα πράγματα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος άλλος έχει ήδη καλύψει ένα θέμα ή έχει πει τη γνώμη του για κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ‘εσύ’ έχεις να πεις για κάτι.

 Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του και αν αισθάνεστε ότι είστε παθιασμένος και έχετε κάτι να πείτε, τότε μπορείτε να το κάνετε εύκολα γράφοντας γι’ αυτό, στο blog σας.

 

2. Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, ακόμα και ανώνυμα!

 Πιστεύετε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στην κοινωνία αλλά δεν θέλετε να πάρετε θέση; Πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν τα σχολεία, να σταματήσει η βία στα παιδιά, αλλά φοβάστε ότι αν εκφράσετε την άποψη σας θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή σας;

 

Δημιουργείστε ένα blog και μοιραστείτε τις σκέψεις σας ανώνυμα ή με διαφορετική ταυτότητα από την πραγματική.

 

 3. Μπορείς να γνωρίσεις χιλιάδες ανθρώπους από κάθε μέρος της γης!

 Ποιος δε θέλει φίλους που να είναι από τον ίδιο χώρο; Το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το που ζουν στον κόσμο.

Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι θέλουν να αλληλεπιδρούν με άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και τους αρέσει να μιλούν για τα ίδια πράγματα.

 Προσωπικά, έχω κάνει ήδη πολλούς νέους φίλους και έχω το blog μου μόλις 5 μήνες! Γιατί όχι και εσύ; Είναι απίστευτο και τόσο μαγικό! Ένα σχόλιο στο άρθρο μου ή ένα προσωπικό email ήταν μόνο η αρχή για να αποκτήσουμε μια πιο συχνή επικοινωνία.

 

4. Γνώρισε μια άλλη άποψη!

 Όταν συνδέεστε με άλλους ανθρώπους και μπείτε στον κόσμο του blogging, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους ενδιαφέρει να ακούσουν αυτό που έχετε να πείτε.

Ψάχνοντας στη bloggογειτονιά θα βρείτε από άλλους bloggers μια διαφορετική άποψη από τη δική σας για το ίδιο θέμα ή οποία μπορεί να βοηθήσει ώστε να βελτιώσετε την κατανόηση σας και να δείτε τα πράγματα από μια νέα προοπτική.

 Μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που έχουν οι αναγνώστες σας και ακούγοντας τις παρατηρήσεις τους, να γίνεται ένας καλύτερος άνθρωπος.

 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο blog Mamaggela και περιμένουμε να μας στείλετε το link για το δικό σας blog! 

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *