Η Νεράιδα των Χριστουγέννων!

Μια διαφορετική μαγική Χριστουγεννιάτικη ιδέα μοιράζεται σήμερα μαζί μας η Κλειώ από το blog Νεράιδες και Δράκοι. Διαβάστε την και μαγευτείτε!

 

neraida-christougennonΤο ότι τρελαίνομαι για τα Χριστούγεννα σας το έχω πει; Από το καλοκαίρι ακόμα, κάνω όνειρα και προγραμματίζω για αυτά! Τι θα ετοιμάσω για τον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, πως θα εμπλουτίσω τις δικές μας Christmas traditions κλπ. Οι φίλοι και οι γνωστοί με κοροϊδεύουν φυσικά, αλλά ποιος νοιάζεται;
Είμαι ένα christmas freak και το έχω αποδεχτεί…

Για τις  Νεράιδες και  τον ρόλο που κατέχουν στη ζωή μας σας τα έχω πει εδώ
Ήρθε λοιπόν η στιγμή, να σας αποκαλύψω πως σχετίζονται αυτά τα δύο, δηλαδή οι Νεράιδες και τα Χριστούγεννα. Με μεγάλη μου τιμή, σας παρουσιάζω την Νεράιδα των Χριστουγέννων!!!

 

Όταν τα παιδιά μου ήταν κοντά δύο χρονών, αποφάσισα πως κάτι έπρεπε να κάνω, ώστε να αγαπήσουν τα Χριστούγεννα όσο και εγώ! Αλλιώς τι Ξωτικό των Χριστουγέννων καυγχιόμουν ότι ήμουνα; Θα μου πείτε σιγά το δύσκολο…τα παιδιά έτσι και αλλιώς τρελαίνονται για τα Χριστούγεννα. Ναι, αλλά εμένα δεν μου έφτανε αυτό. Ήθελα να τους δώσω το κάτι παραπάνω, κάτι που θα έκανε τη διαφορά, κάτι που θα έφτιαχνε παραμυθένιες αναμνήσεις στα κεφαλάκια τους, κάτι που θα τα έκανε να ανυπομονούν για την μαγεία των Χριστουγέννων από το καλοκαίρι ακόμα. (like mother, like daughter!)

Ψάχνοντας, λοιπόν, ιδέες για τα Χριστούγεννα, έπεσα πάνω στα πολύ γνωστά ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης ή αλλιώς advent calendars. Θυμήθηκα και νοστάλγησα τα παιδικά μου χρόνια και μπήκα στον πειρασμό να τα φτιάξω.

Στην πορεία όμως, συνειδητοποίησα ότι μου ήταν πολύ δύσκολο να βάλω τα δίχρονα παιδιά μου στην διαδικασία αυτή. Δηλαδή, δεν μπορούσα να τους πω ότι αυτά είναι τα δώρα σας, αλλά μην τα ανοίξετε τώρα…θα ανοίγετε ένα δώρο την ημέρα. Ακόμη και αν η Νεραϊδούλα μου, ακολουθούσε την οδηγία μου, ήμουν σίγουρη πως το μικρό μου Δρακάκι, θα άνοιγε με μιας όλα τα δικά του δώρα, σίγουρα κάποια της αδερφής του και μην σας πω και μερικά του γείτονα, για το ξεκάρφωμα βρε παιδάκι μου! Η υπομονή είναι μία αρετή, που δυστυχώς σαν οικογένεια δεν διαθέτουμε!

Επίσης, το γεγονός ότι ήμουν μία εργαζόμενη μαμά, με σκληρά ωράρια εργασίας, με αποθάρρυνε αρκετά, αφού θα έπρεπε να αφιερώσω πολύ από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, για την προετοιμασία και την κατασκευή τους, ενώ θα έπρεπε να διαθέσω μμε μιας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την αγορά των δώρων.

Κάπου εκεί γεννήθηκε στο μυαλό μου η Νεράιδα των Χριστουγέννων!!! Βοηθός του Aη- Βασίλη και πρωταγωνίστρια των δικών μας Χριστουγέννων. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω ένα σκηνικό παραμυθένιο, πασπαλισμένο πάντα με τη σωστή δόση Νεραϊδόσκονης και μαγείας και να την πλασάρω στα παιδιά μου.
 
Διαβάστε τη συνέχεια στο blog Νεράιδες και Δράκοι!

Photo by Νεράιδες και Δράκοι

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *