In our minds

Από την πρώτη ημέρα νιώσαμε την ανάγκη να αναφέρουμε εδώ τους λόγους για τους οποίους προχωρήσαμε στην δημιουργία μίας ιστοσελίδας που δημοσιεύει κατά κύριο λόγο αποσπάσματα αναρτήσεων από άλλους μαμάδες και μπαμπάδες.

Τα προσωπικά μας blog, μας έχουν μάθει δύο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτον να εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, και δεύτερον να διαβάζουμε πολλά άλλα blogs και να νοιαζόμαστε κατά κάποιο τρόπο για τις σκέψεις και τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων αγνώστων σε μας.

Πλέον συχνάζουμε σε νέες γειτονιές, όπου τα σπίτια έχουν τις πόρτες ακόμη ανοιχτές και δεν χρειάζεται να πάρεις τηλέφωνο για να κάνεις επίσκεψη. Σε αυτές τις γειτονιές βρίσκεις ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και έγνοιες με σένα. Ανθρώπους που έχουν περάσει τις ίδιες αλλαγές με σένα.
Ανθρώπους που νιώθουν και αυτοί έτη φωτός μακριά από την κολλητή που ήταν μαζί από το Πανεπιστήμιο ή τον κολλητό από τον στρατό που ακόμη επιμένουν να παίρνουν τηλέφωνο για να κανονίσετε Σαββατιάτικη βραδινή έξοδο ή διήμερο στη Μύκονο, ενώ εσύ την ίδια στιγμή αναρωτιέσαι ποια είναι η καλύτερη ώρα να πας για βόλτα στο Mall ώστε να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί και βγει από το πρόγραμμά του, ενώ πλέον προτεραιότητα στις αποδράσεις είναι η αναζήτηση δωματίου με παρκοκρέβατο και βραστήρα…

Αλλαγές που αποτυπώνονται άμεσα στα blogs μας, στα tweet μας, στα βίντεο που μοιραζόμαστε στο YouTube, στα γκρουπ που μπαίνουμε στο facebook ή στις άπειρες φωτό που ανεβάζουμε με τα παιδιά μας σε κάθε πιθανή πόζα ή γκριμάτσα!

Στις νέες αυτές γειτονιές δεν ανακαλύπτεις μόνο ότι το παιδί σου δεν είναι η μοναδική ιδιοφυία στον κόσμο, το μοναδικό γλυκό παιδάκι, το μοναδικό σκανδαλιάρικο ή το μοναδικό ευαίσθητο σε γρίπες και ιούς.
Το κυριότερο πράγμα που ανακαλύπτεις είναι ότι την ανάγκη σου να μοιραστείς τις δικές σου καταστάσεις, συναισθήματα, στιγμές, πληροφορίες, εμπειρίες την έχουν και άλλοι. Εξίσου ταλαντούχοι ή ατάλαντοι με σένα.

Δεκάδες Μαμάδες και Mπαμπάδες μόνο στην Ελλάδα με προσωπικό τρόπο γραφής, όχι επιτηδευμένα, αυθεντικά, με γλώσσα απλή, με χιούμορ καθημερινό, φρέσκο, με σχόλια αυθόρμητα, δυναμικά. Κείμενα που με διάθεση παρεΐστικη χαλαρωτική και συνάμα εμψυχωτική μεταφέρουν προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις, απόψεις και γνώσεις πέρα από δημοσιογραφικά κλισέ, πολύ μακριά από την ξύλινη, επιστημονική, τυπική γλώσσα κειμένων σε αναρτήσεις άλλων διαδικτυακών περιοδικών ή πυλών με θέμα τους γονείς και τα παιδιά τους.

Κείμενα για θέματα είτε σοβαρά είτε χαλαρά, θέματα καθημερινότητας, που άλλοτε σε βάζουν σε σκέψεις και που άλλοτε σε απομακρύνουν έστω και προς στιγμή από τις καθημερινές σου έννοιες σχηματίζοντας ένα χαμόγελο και δημιουργώντας μια πιο χαλαρή διάθεση.

Εμείς οι 4 μόνο έχουμε ανακαλύψει ήδη αρκετούς ακόμη μπαμπάδες και μαμάδες που η γραφή τους μας έχει συνεπάρει, συγκινήσει, συμβουλέψει σε δικές μας αντίστοιχες καταστάσεις.

Κείμενα όμως που διαβάστηκαν από 10, 20 ή ακόμη και μερικές εκατοντάδες ανθρώπων μέσα σε λίγα 24ωρα πριν κάμποσους μήνες ή χρόνια και μετά λες και μπήκανε σε ένα διαδικτυακό ράφι, διαβάζονται τυχαία αραιά και πού από αναγνώστες που αναζητούνε κάτι τις περισσότερες φορές παντελώς άσχετο από το θέμα της ανάρτησης και για αυτό προσπερνάνε την ανάρτηση χωρίς να δώσουν ιδιαίτερη σημασία.

Κάπου εκεί μας γεννήθηκε και η ιδέα να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα που να συγκεντρώνει όσο το δυνατόν περισσότερα κείμενα  από μαμάδες και μπαμπάδες από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
Ένας χώρος που να παρουσιάζονται όλα τα ιστολόγια μαμάδων και μπαμπάδων και που συστηματικά μέσα από αυτά θα επιλέγουμε εμείς με δικά μας κριτήρια εκείνες τις αναρτήσεις και τα κείμενα που ξεχωρίσαμε να παρουσιάσουμε και δω.
Και από τις φρέσκιες αναρτήσεις και από τις παλιές.

Εδώ δε θα βάζουμε ποτέ ολόκληρα τα κείμενα εκτός και αν πρόκειται για κείμενα που έχουν γραφτεί αποκλειστικά για αυτή την ιστοσελίδα ή που ο συγγραφέας τους επιθυμεί να δημοσιευτούν εξολοκλήρου εδώ.

Επιθυμία μας είναι τα πιθανά σχόλια των αναγνωστών μας να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του πρωτότυπου post και όχι εδώ. Θεωρούμε ότι το ιδανικό για κάθε blogger είναι να βλέπει τα σχόλια της ανάρτησής του μαζεμένα στο ιστολόγιό του και όχι μοιρασμένα σε διάφορες ιστοσελίδες.
Θα αφήνουμε όμως ανοιχτά και τα σχόλια εδώ για πιθανές παρατηρήσεις των αναγνωστών προς εμάς, την θεματολογία ή ό,τι άλλη ιδέα ή παρατήρηση μπορεί κάποιος να έχει.
Θα επιθυμούσαμε να μας στείλετε προτάσεις για αναρτήσεις ή blogs που περιέχουν την προσωπική ματιά των bloggers μαμάδων μπαμπάδων.
Δεν επιθυμούμε να υιοθετήσουμε προτάσεις για αναρτήσεις ή blogs που έχουν ειδησεογραφικό ή δημοσιογραφικό χαρακτήρα ή γραμμένα από κάποιον ειδικό για κάποιο θέμα αν δεν περιέχει αυτή την ιδιαίτερη, προσωπική ματιά μιας μητέρας ή ενός πατέρα.
Οι ειδικοί που θέλουμε να παρουσιάζουμε σε αυτή την ιστοσελίδα θέλουμε να είναι οι ίδιοι οι γονείς.

Στόχος μας είναι αυτή η σελίδα να αποτελεί σημείο αναφοράς για νέα αλλά και παλιά posts. Να βοηθήσει γονείς να ανακαλύψουν φωνές που μιλάνε την γλώσσα τους. Να βοηθήσει τις μαμάδες και μπαμπάδες bloggers στην Ελλάδα να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον, όσοι δε γνωρίζονται ακόμη μεταξύ τους.
Δεν είναι εφικτό, ούτε θα θέλαμε να βάλουμε όλες τις αναρτήσεις από όλα τα επιλεγμένα ιστολόγια. Ο αποκλειστικός λόγος για αυτό είναι ότι δε θέλουμε να γίνει αγχωτική από άποψη χρόνου διαβάσματος η συχνή ανανέωση της ιστοσελίδας. Ξέρουμε ήδη πολύ καλά πόσος λίγος χρόνος περισσεύει σήμερα το διάστημα από την ώρα που θα κοιμηθούν τα παιδιά μέχρι να κοιμηθούμε και εμείς οι ίδιοι .
Θέλουμε η ιστοσελίδα να είναι κάτι σαν ένας aggregator επιλεγμένων αναρτήσεων. Για αρχή η επιλογή γίνεται από εμάς τους τέσσερις. Αργότερα θέλουμε και ελπίζουμε να βρούμε τον τρόπο αυτό να γίνεται και με την συμβολή όσων μας επισκέπτονται. Αν σας αρέσει ένα κείμενο μοιραστείτε το και σεις με την σειρά σας, μέσω twitter, facebook, friendfeed, google reader, buzz (ή plurk για τους λίγους και εκλεκτούς!!!).
Θέλουμε να λειτουργούμε κυρίως ως ένα via, μια πηγή.
Ουδεμία στιγμή πέρασε από το μυαλό μας να δημιουργήσαμε αυτή την ιστοσελίδα με σκοπό να αποκομίσουμε κέρδος από διαφημίσεις, άμεσες ή έμμεσες.

Επιτυχία μας θα θεωρήσουμε αυτή η ιστοσελίδα να βοηθήσει να ανακαλύψουν, να αγαπήσουν και να παθιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαμάδες και μπαμπάδες (και όχι μόνο) με τα κείμενα που θα διαβάσουν και γιατί όχι να ξεκινήσουν κι εκείνοι να εκφράζονται μέσα από το δικό τους προσωπικό ιστολόγιο.
Επιτυχία μας θα θεωρήσουμε να δούμε να εξαπλώνεται το RSS μας και όχι το πλήθος των unique visitors αυτής της ιστοσελίδας.
Επιτυχία μας θα θεωρήσουμε αν από την παρουσίαση των ιστοριών, των συμβουλών, των εμπειριών μαμάδων και μπαμπάδων πείσουμε πολλές και πολλούς να γίνουν μέλη του “κλαμπ” μας πιο γρήγορα από ότι αρχικά φαντάζονταν! )
και τέλος… ένας ακόμη σημαντικός λόγος που προχωρήσαμε στην δημιουργία της ιστοσελίδας Μαμά…δες Μπαμπά…δες, παραμένει το κοινό μας πιστεύω…

Love is to share…

…and sharing is power!

3 comments for “In our minds

  1. 23/03/2012 at 12:25 πμ

    να είστε καλά παιδιά..μαμάδες και μπαμπάδες, με πολύ κέφι που φροντίζετε να μοιράζεστε μαζί μας…

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *